Neix el conte infantil de la llegenda de Sant Jordi a Montblanc

Els montblanquins David Ortin i Joan Vizcarra han adaptat en paper l’espectacle infantil

31 enero 2018 11:41 | Actualizado a 31 enero 2018 11:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac és el títol del nou conte infantil que ha unit els montblanquins David Ortin i Joan Vizcarra en l’adaptació en paper de l’espectacle infantil de la Setmana Medieval que el mateix Ortin va crear l’any 2016.

Per la seva part, l’escriptor David Ortin ha assegurat que «hem intentat mantenir l’essència i el to de l’espectacle i divertir petits i grans».

El procés de creació ha durat mig any i era la primera vegada que els dos montblanquins treballaven junts. 

El caricaturista Joan Vizcarra va declarar que «no em vaig poder negar a l’encàrrec, ja que és un projecte montblanquí».

A més, aquest és el primer conte del caricaturista Joan Vizcarra, i reconeix que s’ha trobat molt còmode treballant-hi pel «seu to canalla».

Ortin ha explicat que aquest és el primer conte de la col·lecció Merlet, que és el nom d’un dels protagonistes del conte

«És un ratolí tafaner, que apareix a moltes escenes sense ser protagonista, i la idea és que aparegui a tots els contes que formin la col·lecció», afegeix.

Una altra singularitat del conte és que les caricatures dels seus protagonistes són les dels actors reals que interpreten el seu paper a l’espectacle infantil.

També destaquen els escenaris, ja que són reals i s’hi poden reconèixer diversos llocs de Montblanc, com ara la plaça Major, el Pont Vell o el Portal de Sant Jordi. «Vam anar a fer fotografies a les localitzacions abans de començar a treballar», detalla David Ortin.

Un dels objectius dels dos montblanquins és arribar a tot tipus de públic. Joan Vizcarra ha afirmat que «la història és infantil i l’estètica està dirigida a un públic adult».

L’empresa espluguina La Musca ha tingut cura de l’edició del conte. «L’espectacle té un gran èxit i esperem que el conte també», puntualitza Ortin.

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi torna a apostar pel públic infantil. En edicions anteriors de la Setmana Medieval, l’Associació va donar suport a la creació d’un espectacle que versionava la llegenda per als més petits: Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac, i enguany participa en la promoció i venda del conte infantil.

La venda dels contes es farà a través de l’estand de l’Associació Medieval, l’Oficina de Turisme de Montblanc, llibreries d’arreu de Catalunya i per internet a través de la pàgina web de l’editorial del llibre.

Sinopsi

Un terrible drac de panxa grossa i dents esmolades arriba a l’atrafegada vila de Montblanc. Sense menjar per donar-li, el rei decideix fer el que sempre es fa en aquests casos: un sorteig per decidir a qui s’ha de cruspir la bèstia. Afortunadament, una princesa que cuina com els àngels i un Sant Jordi que vol enamorar-la resolen la situació… tot i que de forma un pèl inesperada. Joan Amades situa la llegenda de Sant Jordi a la vila de Montblanc. 

Quin és el seu pròxim projecte? Tenen previst col·laborar conjuntament amb un nou llibre. Haurem d’esperar a veure’n els resultats. 

Comentarios
Multimedia Diari