Nous espais d’aparcament per oferir un Tot Sants segur a Reus

L’Ajuntament de Reus ha preparat un dispositiu especial per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus tenint en compte les actuals restriccions sanitàries

16 octubre 2020 15:50 | Actualizado a 22 octubre 2020 08:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nous espais d’aparcaments per evitar aglomeracions, un control de l’aforament a l’interior del cementiri per garantir les distàncies de seguretat i la senyalització rutes i recorreguts obligatoris que s’hauran de respectar per evitar la concentració de gent en punts concrets. Aquestes són algunes de les mesures incloses en el dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants que ha preparat l’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus tenint en compte les actuals restriccions sanitàries.

En motiu d’aquesta festivitat, el Cementiri de Reus farà un horari especial. Del 19 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, obrirà les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00 hores. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 19:00 hores.

Una novetat és que, per tal de tenir controlat l’aforament a l’interior, aquest any no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Les persones amb mobilitat reduïda tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri i la totalitat de les places de l’entrada nord.

Per això s’han habilitat nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. En aquest sentit, es recomana a la població en general la utilització de manera preferent de les noves zones d’aparcament al polígon Granja Vila: dos terrenys que sumen prop de 15.000 metres quadrats amb la creació aproximada de 500 noves places. També hi haurà disponible l’aparcament a l’entrada principal del Cementiri General de Reus, un espai que ja es va habilitar puntualment l’any passat, amb un total de 200 places; un nou aparcament situat davant de l’entrada nord del cementiri també s’habilita puntualment amb un total de 100 places així com l’aparcament al costat de l’Institut Pi del Burgar, d’aproximadament unes 200 places.

Bus llençadora gratuït

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9.00 h i el finalitzarà a les 19:00 h. Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, Reus Transport posarà en servei un bus llançadora especial –gratuït el Dia de Tots Sants- amb sortida des de la zona d’aparcament situada al costat de l’Institut Pi del Burgà, que unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada (polígon Granja Vila) que estarà degudament senyalitzada. Tindrà una freqüència de 15 minuts.

Com en ocasions anteriors, també s’ha preparat un dispositiu de Guàrdia Urbana per regular i millorar de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. Enguany, també tindrà com a funció essencial la regulació del moviment de persones a les dues entrades al cementiri.

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme simbòlicament, davant del Mausoleu dedicat als Fills Il.lustres de la ciutat. Durant el matí del dia de Tots Sants, una formació amb quartet de violoncels rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.

Degut a la situació excepcional provocada per la pandèmia, les Visites Nocturnes al Cementiri, que s’organitzen des de fa dotze anys per aquestes dates, canvien a un format televisiu dramatitzat, com en anys anteriors, per la companyia reusenca La Gata Borda.

El relat televisiu es podrà visualitzar per Canal Reus TV els dies 29 (21.30 h), 30 (22.30h), 31 d’octubre (14.30 h.) i l’1 de novembre (12.30 i 22.30).

Comentarios
Multimedia Diari