Organitzen una ‘performance’ contra la violència masclista a Reus

Comerç Solidari. Reus la programa pel proper 4 de març (20.45 h) a la plaça del Mercadal i amb motiu del 8M

CARLA POMEROL/AGENCIAS

Whatsapp
Fachada del Hospital Joan XXIII de Tarragona. FOTO: FABIÁN ACIDRES

Fachada del Hospital Joan XXIII de Tarragona. FOTO: FABIÁN ACIDRES

Comerç Solidari Reus va presentar, ahir divendres al matí, la performance ‘Un violador en el teu camí’, la qual s’emmarca en les accions pel Dia Internacional de la Dona del 8 de març (8M). L’acte es realitzarà dimecres, dia 4 de març, a la plaça del Mercadal a les 20.45 hores. Abans, però, es farà un assaig (20.30 hores). La iniciativa col·labora amb la Plataforma 8M Camp de Tarragona –formada per col·lectius feministes, sindicats de treballadores i sindicats d’estudiants del territori– i comptarà amb la participació de l’agrupació musical de percussió Les Lloques.

La iniciativa va sorgir arran de tot el ressò a escala mundial de la performance ‘Un violador en tu camino’, una protesta creada pel col·lectiu feminista Xilè, Las Tesis, amb l’objectiu de fer denúncia contra la violació masclista l’any 2019. 

El col·lectiu comercial reusenc, doncs, va voler sumar-se a aquesta mateixa filosofia. «Considerem que era obligatori fer una iniciativa d’aquest caràcter a la ciutat, així com donar tota la difusió possible perquè totes aquelles dones que així ho vulguin, hi participin, independentment de la seva edat. Volem que l’acte, de naturalesa no mixta, sigui multitudinari», van explicar des de Comerç Solidari Reus. Val a dir que, tant la coreografia com la lletra són a l’abast de tothom i apareixen a les xarxes socials de Comerç Solidari Reus. A més, els establiments adherits a l’entitat comercial tindran butlletes amb la lletra de la performance. Van recordar, també, que hi haurà tiquets disponibles per assistir al dinar popular feminista el proper 7 de març, i van esperonar a que totes les dones possibles siguin presents a la manifestació del 8M a Tarragona, la qual es farà la plaça Imperial Tarraco, segons van esmentar i tindrà el lema Juntes, fortes i combatives, construïm l’alternativa feminista.

Des de l’agrupació comercial  reusenca també es posarà a l’abast marxandatge amb missatges reivindicatius a xapes liles i samarretes ‘Cridem prou!’ (2,50€ i 15€ respectivament), mocadors amb la frase ‘Dones en lluita’ (2€) i llaços (1,50€). Els recursos econòmics recaptats de les xapes i els llaços es reinvertiran en el muntatge d’altres campanyes de Comerç Solidari Reus i, pel que fa als diners recollits pels mocadors, aniran a parar a la Plataforma 8M Camp de Tarragona. 

L’artista Maria Delirios ha estat l’autora del disseny del cartell i les xapes; i, l’Alina Ballester, del disseny de la samarreta (amb el lema ‘Cridem prou!’, que estarà disponible a la botiga Batabat), així com la pancarta, que es durà a la manifestació del dia 8 de març a Tarragona

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

����

Una publicación compartida de ��Alina Ballester Art �� (@alinaballester_art) el

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JO PARO! ✊️

Una publicación compartida de Maria Delirios (@lamariadelirios) el

Temas

Comentarios

Lea También