Qüestió de disseny

Daniel Cañadó Ca&Sa Espais i Interiors

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

C. V.

«El meu pare tenia un negoci de decoració similar al nostre, situat a la costa. Vaig adquirir experiència en el sector. Amb els anys, vaig muntar una botiga pel meu compte, d’això en farà uns 10 anys. Vam obrir en ple inici de la crisi econòmica i ho portem força bé», enceta conversa el propietari del comerç de decoració Ca&Sa Espais i Interiors, Daniel Cañadó. Les ganes i la il·lusió per emprendre no es van enterbolir mai per la disbauxa laboral que es patia a la ciutat, «de treballar mai ens hem cansat i no tenim aturador», diu entusiasmat recordant els seus inicis. Val a dir, que la feina sempre ha estat abundant. De fet, no va trigar gaire a contractar gent. «A poc a poc hem anat evolucionant fins a ser quatre persones aquí treballant. La nostra filosofia mai no ha canviat, sempre hem volgut treballar amb producte de qualitat i ens hem anat adaptant als nous estils decoratius del sector», detalla. En tota aquesta dècada, el reusenc ha fet molts contactes i ha anat sumant col·laboradors externs d’altres gremis (pintura, serralleria, electricitat...) per dur a terme els diferents serveis que proporciona al seu públic. «Hem constituït un equip sòlid i les diverses disciplines afavoreixen una orientació més efectiva», resumeix l’entès en mobiliari. El negoci del carrer de Campoamor està especialitzat en el sector de la fusteria, i tot el que és mobiliari de cuina, parquet, portes, armaris a mida, etc. «El mobiliari a mida és el que vertaderament ens identifica. Busquem el que el client necessita. No anem directes al catàleg per buscar un disseny estàndard. Nosaltres també dissenyem i fem les cuines», diu Cañadó. No pretenen competir amb les grans superfícies, sinó que treballem amb el que dominen. Pel que fa a les tendències de mobiliari de cuina, el botiguer esmenta que el moble blanc, sense tiradors, minimalista i senzill és el que triomfa. En l’àmbit de la llar, quant a habitacions infantils i juvenils, «la moda són les línies rectes, suaus i gens recarregades. L’estil nòrdic, de colors lluminosos».

D’altra banda, la febre del parquet continua vigent. Segons Cañadó, ha anat evolucionant amb el temps i encara hi ha molta gent que se’l col·loca. Trien, però, el de tipus sintètic. «Evites que agafi humitats i té un resultat molt bo. Té una millor durabilitat i el manteniment varia completament, és més dur i costa més de ratllar», descriu.

La clientela últimament es mou molt en tema reformes, tot i que «s’està veient alguna integral i, fins i tot, construccions de cases senceres. Es manté estable i creix tímidament». El que més li agrada a Cañadó del sector «és que mai no s’estanca, assessorar és visualitzar les milers d’oportunitats que té un espai. Dibuixar, combinar estils, colors... Quan elabores alguna rehabilitació és entretingut i, a la vegada, complex perquè jugues amb acabats nous i has de coordinar la feina de tot l’equip». Això l’omple molt, «sobretot quan arribes als terminis adequats. Dins el procés amb el client, també hi ha un component social». L’orientació inclou relacionar-se amb el client i «inverteixes temps per saber transmetre el que volen».

Comentarios
Multimedia Diari