Reus presentarà el nous autocars municipals el 9 de març

Els ciutadans podran pujar en alguns dels nous vehicles, que estaran aparcats a la plaça de la Llibertat

23 febrero 2019 19:28 | Actualizado a 23 febrero 2019 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els primers 10 autobusos de la nova flota de Reus Transport es presentaran el dissabte 9 de març a la plaça de la Llibertat. La jornada #REUSestrenaBUS comptarà amb les portes obertes als vehicles i diverses activitats per a totes les edats, com una caminada popular fins a les cotxeres de l’empresa municipal.

Durant el matí, tothom qui vulgui podrà pujar als nous autobusos de Reus Transport. A més dels nous vehicles, la jornada també comptarà amb un taller de robòtica, un joc per promocionar les bones pràctiques a l’autobús –que ja es va poder veure al Parc de Nadal d’enguany– i una actuació de màgia. També hi haurà un bus de cartró que farà de photocall perquè tothom qui vulgui pugui fer-s’hi fotos amb l’etiqueta #REUSestrenaBUS.

L’activitat més multitudinària de la presentació dels nous autobusos serà una caminada popular, per posar en valor la sostenibilitat i la responsabilitat implícites a l’ús del transport públic per moure’s per la ciutat i reconèixer alhora als més de 2,5 milions d’usuaris que té Reus Transport a l’any (l’any 2018, 2.625.256 usuaris). La caminada popular s’organitza amb el suport de Reus Esport i Lleure i s’inclou en el programa de Caminades Populars Rutes Reus. Amb un recorregut de poc més de 9 quilòmetres, la Caminada #REUSestrenaBUS sortirà de la plaça de la Llibertat a les 9 h. Les inscripcions es poden fer des d’aquest divendres, 22 de febrer, al web tretzesports.org.

Reus Transport renova la flota amb 13 autobusos nous, 10 aquest 2019 i tres més que arribaran el juny de 2020. Els nous autobusos augmentaran la capacitat dels vehicles actuals en 16 places: de les 88 es passa a 104, 24 assegudes i 80 de peu. El vehicle també incorpora fins a tres espais per a cadires de rodes o cotxets infantils. Una de les característiques principals dels nous autobusos és la reducció de més d’un 70% de gasos contaminants que afecten la qualitat de l’aire.

Comentarios
Multimedia Diari