«Superar el coronavirus depèn de nosaltres»

Coronavirus. L’exregidor i fundador d’AraReus Jordi Cervera ha estat ingressat per donar positiu en Covid-19. Ara ja està a casa i espera recuperar-se aviat per tornar a nedar

06 mayo 2020 06:50 | Actualizado a 09 mayo 2020 09:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Lo bueno de los días malos es que nunca duran para siempre». Una fotografia a Instagram amb aquest missatge i acompanyat amb l’esmorzar que serveixen als pacients de l’Hospital Sant Joan van servir a Jordi Cervera per anunciar que havia donat positiu per coronavirus. Ràpidament, el post publicat a la xarxa social es va omplir de missatges d’ànims i de suport a l’exregidor reusenc i fundador d’Ara Reus. També va rebre incomptables trucades i missatges per WhatsApp. Una resposta que qualifica com «aclaparadora» i que ja des de la tranquil·litat de casa seva i amb l’alta mèdica assegura que no hauria imaginat mai.

«Vull agrair a tothom el suport i les mostres d’afecte que m’han fet arribat. Encara m’emociono quan les repasso totes», explica sense deixar de mencionar a tot el personal sanitari que l’ha atès durant el seu ingrés. «La feina de tot el personal sanitari de l’hospital de Reus és per elogiar. Tot i les condicions de feina i estrès a la qual estan sotmesos, el tracte que he rebut ha estat excepcional», afegeix.

Cervera va quedar completament aïllat en una habitació de l’hospital el passat dia 25 d’abril, després de donar positiu en la prova del Covid-19. Amb anterioritat, ja s’havia fet una radiografia dels pulmons al CAP perquè feia molts dies que arrastrava una tos molt seca i pronunciada i amb continus atacs de mal de cap. Ambdós casos, símptomes relacionats amb el coronavirus. També estava convençut d’estar infectat perquè uns dies abans van haver de lamentar la pèrdua de la seva sogra, positiu en coronavirus. De la resta de la família també va resultar infectada la seva dona, encara que no va desenvolupar cap símptoma tan greu com en el seu cas.

Fer cas de les mesures

Per totes les experiències que ha viscut aquests darrers dies, l’exregidor reusenc vol llançar un missatge clar per conscienciar a tothom de què «superar el coronavirus depèn de nosaltres. La normalitat només tornarà si fem cas a les mesures de prevenció». I demana fer-ho també com a reconeixement a tots els treballadors sanitaris i per evitar que es torni a produir un nou brot que els obligui, novament, a afrontar situacions límit.

En aquest sentit, Jordi Cervera es mostra molt crític amb la gestió política que s’ha fet de la crisi sanitària arrel del Covid19 i considera que s’han de demanar responsabilitats. «S’ha obligat a molta gent a passar la infecció a casa i passant-ho molt malament», assenyala l’exregidor, sense deixar de mencionar que «no pot ser que ens diguessin que ens trobàvem davant d’un brot de grip més forta».

Per acabar, i fent menció al seu sobrenom de ‘tragamilles’, Jordi Cervera espera acabar de recuperar-se aviat i quan la situació ho permeti tornar a nedar. Abans, això sí, té clar que la setmana vinent tornarà a l’hospital per fer-se donant de plasma.

Comentarios
Multimedia Diari