Más de Reus

Reus Societat

TEDxReusSalon organitza un debat sobre l'envelliment de la societat en col·laboració amb la Fundació Reddis

L'esdeveniment titulat 'Realment vols viure per sempre?' vol identificar les noves tendències i les alternatives a l'envelliment

Redacció

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la passada edició del TedxReus. Foto: A. G.

Imatge d'arxiu de la passada edició del TedxReus. Foto: A. G.

TEDxReusSalon organitzarà un debat sobre l’envelliment el proper 7 de febrer a les 19:30 hores a la Fundació Reddis (plaça de la Llibertat, 6 de Reus). La sessió titulada Realment vols viure per sempre? serà moderada pels doctors Marco Inzitari i Lluís Estrada. El debat sobre la vellesa i la seva repercussió sobre l’individu i la societat és el primer de la sèrie que TEDxReus vol organitzar durant tot el 2017 amb el format Salon. Aquest format obert a la participació dels assistents permet debatre i aprofundir en el tema proposat.

En aquesta ocasió es projectaran les xerrades TED titulades Un full de ruta per acabar amb l’envelliment presentada per Aubrey de Grey al TEDGlobal Ginebra 2005 i també la TED talk Com les societats poden envellir millor a càrrec de Jared Diamond al TED 2013. A continuació, juntament amb el públic, s’obrirà un debat moderat pel Dr. Marco Inzitari, especialista en Geriatria, i el Dr. Lluís Estrada, neurofisiòleg i assessor en criopreservació, amb l’objectiu és identificar noves tendències en l’envelliment, les alternatives existents, per acabar dialogant sobre les possibilitats que la ciència posa a les nostres mans en els propers 15 anys.

Un especialista en criopreservació

Un dels moderadors de la sessió TEDxReusSalon és el Dr. Lluís Estrada. Jubilat, però més actiu que mai, és neurofisiòleg clínic per la Universitat de Barcelona i enginyer tècnic en telecomunicacions per la Escuela Universitaria de Ingeniería Técnica de Telecomunicaciones de Madrid. Cap de la Secció de Neurofisiologia de l’Hospital Joan XXIII i professor associat de la Universitat de Barcelona, actualment és assessor de crionica.org i de la Sociedad Criónica, tot esdevenint un dels catalans que aposten per aquesta tècnica per allargar la vida més enllà de la mort clínica

Un expert en gerontologia

El Dr. Estrada estarà acompanyat pel Dr. Marco Inzitari. Un Italià enamorat de Catalunya. És geriatra i doctor en medicina per la Universitat de Florència i resident postdoctoral a la Universitat de Pittsburgh. Actualment és el director assistencial de recerca i docència al Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu camp d’especialització és en l’àmbit de l’envelliment, les malalties cròniques, el deteriorament funcional, la fragilitat i la rehabilitació, a més de la innovació en la salut, l’e-salut i la prevenció.

Els programadors de l’esdeveniment han organitzat una sessió àgil però intensa, d'una hora i mitja de durada com a màxim. Per tal d'assolir-ho preguen la màxima puntualitat als assistents. La sessió TEDxReusSalon començarà a les 19.30 hores amb la projecció dels dos vídeos amb xerrades TED. A les 20.10 hores està previst iniciar el debat amb els doctors Estrada i Inzitari. Al final de la sessió es preveuen uns minuts de networking per facilitar el contacte entre els assistents. La sessió acabarà puntualment a les 21 hores.

Per poder participar en el TedxReusSalon del 7 de febrer cal comprar una entrada de 2 euros que inclou la xerrada i la beguda que se servirà al final. Les entrades es poden adquirir accedint al web http://www.tedxreus.com/entrades/.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También