Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

UGT diu que Aena ‘esquiva’ les directrius de la Generalitat sobre protecció civil

El sindicat ho atribueix a les retallades dels darrers anys i que perjudiquen el pla d'autoprotecció de l'Aeroport de Reus

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un avión despegando del Aeropuerto de Reus. Foto: P. Ferré

Un avión despegando del Aeropuerto de Reus. Foto: P. Ferré

El sindicat UGT ha fet públic aquest dimarts un comunicat on denuncia que «les retallades que la direcció d’Aena ha dut a terme els darrers anys, en horari operatiu, no cobreixen les necessitats d’horari de les aerolínies i motiven que s’operi assíduament a l’Aeroport de Reus sense el pla d’autoprotecció». Des de la UGT recorden que «els centres públics, com ara hospitals, escoles, instituts, aeroports, etc., estan obligats a tenir un pla de autoprotecció, que reculli tots els accidents que es poden produir, el personal afectat i quines accions s’han de dur a terme en funció del tipus d’emergència».

El sindicat diu que «aquest situació es produeix com a conseqüència de l’estrès que pateixen les aerolínies per no tenir endarreriments en els plans de vol al no poder aterrar o enlarirar-se abans de les 8 hores, que és quan la direcció de l’aeroport ha decidi que aquest és operatiu». I afegeix que «si una companyia vol aterrar, fer totes les tasques de l’escala i enlairar-se, tot aixó abans de les 9 hores, necessita que els passatgers siguin a l’aeroport abans de les 7 hores, per poder factura les seves maletes, passar els filtres de seguretat i adreçar-se a les portes d’embarcament».

La UGT recorda que «la direcció d’Aena, coneixedora d’aquesta necessitat, autoritza la facturació, el moviment de passatgers i equipatges, sense la presència del personal d’Aena encarregat d’activar, gestionar i executar el pla d’autoprotecció, que té com a objectiu posar en marxa de manera immediata accions encaminades a garantir la seguretat dels usuaris davant una emergència».

Per últim, adverteix que «si es produís un incenci, inundació, esfondrament, amenaça de bomba, etc. -incidents que es detallen al pla d’autoprotecció, el 90% del personal que té funcions per actuar en aquests casos no hi seria present».

Temas

Comentarios

Lea También