UGT diu que Aena ‘esquiva’ les directrius de la Generalitat sobre protecció civil

El sindicat ho atribueix a les retallades dels darrers anys i que perjudiquen el pla d'autoprotecció de l'Aeroport de Reus

25 julio 2017 17:14 | Actualizado a 03 noviembre 2017 13:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat UGT ha fet públic aquest dimarts un comunicat on denuncia que «les retallades que la direcció d’Aena ha dut a terme els darrers anys, en horari operatiu, no cobreixen les necessitats d’horari de les aerolínies i motiven que s’operi assíduament a l’Aeroport de Reus sense el pla d’autoprotecció». Des de la UGT recorden que «els centres públics, com ara hospitals, escoles, instituts, aeroports, etc., estan obligats a tenir un pla de autoprotecció, que reculli tots els accidents que es poden produir, el personal afectat i quines accions s’han de dur a terme en funció del tipus d’emergència».

El sindicat diu que «aquest situació es produeix com a conseqüència de l’estrès que pateixen les aerolínies per no tenir endarreriments en els plans de vol al no poder aterrar o enlarirar-se abans de les 8 hores, que és quan la direcció de l’aeroport ha decidi que aquest és operatiu». I afegeix que «si una companyia vol aterrar, fer totes les tasques de l’escala i enlairar-se, tot aixó abans de les 9 hores, necessita que els passatgers siguin a l’aeroport abans de les 7 hores, per poder factura les seves maletes, passar els filtres de seguretat i adreçar-se a les portes d’embarcament».

La UGT recorda que «la direcció d’Aena, coneixedora d’aquesta necessitat, autoritza la facturació, el moviment de passatgers i equipatges, sense la presència del personal d’Aena encarregat d’activar, gestionar i executar el pla d’autoprotecció, que té com a objectiu posar en marxa de manera immediata accions encaminades a garantir la seguretat dels usuaris davant una emergència».

Per últim, adverteix que «si es produís un incenci, inundació, esfondrament, amenaça de bomba, etc. -incidents que es detallen al pla d’autoprotecció, el 90% del personal que té funcions per actuar en aquests casos no hi seria present».

Comentarios
Multimedia Diari