Un cartell de Carnaval amb reivindicació política

La FRAC escolleix una proposta inspirada en una de les pancartes que més fortuna han fet en les manifestacions relacionades amb l’1-O

15 diciembre 2017 09:14 | Actualizado a 15 diciembre 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les colles que integren la FRAC ja han escollit la nova imatge de l’edició de l’any vivent del Carnaval de Reus. Es tracta d’una reivindicativa proposta relacionada amb el moment polític que viu el país i inspirada en una de les pancartes que més fortuna han fet en les manifestacions independentistes vinculades amb l’1-O. Es tracta del cartell on es pot veure el rostre d’una persona amb una franja vermella tapant-li la boca i que, generalment, se l’ha relacionat amb la llibertat d’expressió o amb la frase SOS Democràcia.

En el cas del cartell guanyador, aquesta inscripció ha estat substituïda per ‘Carnaval de Reus!’ i la figura llueix una màscara i els picarols d’un bufó. La proposta escollida per la quarantena de colles participants en la votació va superar a vuit rivals, dues d’elles també d’alt contingut polític. Des de la FRAC no han volgut revelar el nom de l’autor ni dels actes, que seran presentats pròximament. El Carnaval de 2018 serà un dels més matiners dels darrers anys amb l’inici el 8 de febrer.

Franco amb barretina

Les polèmiques al voltant del cartell de Carnaval de Reus ja s’han convertit en un reclam ciutadà, fins al punt que tots els anys genera una gran expectació. L’edició de l’any passat va ser una d’elles, ja que il·lustrava el dictador Francisco Franco amb ulleres, una corbata-estelada amb els colors de l’Arc de Sant Martí i amb el vestit de torero de color rosa.

Sense cap mena de dubte, un dels que més polseguera va aixecar a tots els nivells, fins i tot l’Ajuntament en va demanar la retirada, va ser el de 2013 i que mostrava els exuberants pits d’una noia acompanyats de l’eslògan Treu pit i endavant! Un cartell que, finalment no va veure la llum.

Comentarios
Multimedia Diari