Un riudecolenc busca llar per a 20 gossos i 12 gats que estaven abandonats al bosc

Jordi Almagro va rescatar els animals i els ha cuidat fins ara, que ha creat una associació per buscar persones que els puguin atendre 

05 enero 2019 19:40 | Actualizado a 05 enero 2019 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jordi Almagro viu aïllat en una finca de bosc de la seva propietat a Riudecols des de l’any 2002. Té 50 anys, és enginyer mecànic i un accident laboral en què va perdre dits en una mà, va fer que, entre altres motius, prengués la decisió de recollir-se a la muntanya. Ara fa uns tres anys, el propietari d’una finca veïna va marxar i va abandonar els seus gossos, de la raça mastí dels pirineus. Els animals vivien lliures al bosc: alguns van fugir, uns altres van morir i, la resta, van aparèixer a la finca del Jordi, que des de llavors, els ha alimentat i els ha cuidat com si fossin seus. I el segueixen a tot arreu, un dels motius pels quals baixa poc de la muntanya.

En total, 21 gossos que cada dia s’han d’alimentar: els de la seva propietat més els que van arribar, completament perduts, a la finca. Els animals mengen 20 quilos de pinso al dia, però és que, a més, el Jordi també els ha donat totes les atencions veterinàries que han necessitat: estan vacunats i els ha tractat contra els paràsits. I moltes gosses també estan esteril·litzades.

Ara, la situació s’està tornant insostenible. Les despeses de manteniment que requereixen els animals cada vegada són més elevades i el Jordi ja no pot seguir aguantant aquesta situació, que se li està tornant insostenible econòmicament, malgrat que fins ara ha fet tot el que ha fet falta perquè als gossos no els faltés de res, renunciant, fins i tot, al seu propi benestar. 

Per posar solució a aquesta situació, ha començat per fer un tancat per separar els gossos més porucs i poder-los socialitzar a poc a poc, ja que molts no han tingut cap altre contacte humà que no hagi sigut el Jordi. D’aquesta feina se n’encarrega l’educadora canina, Sílvia Méndez, que en conèixer la situació del Jordi es va mostrar disposada a ajudar amb el que fes falta i de manera desinteressada. També s‘han de separar les gosses per tal de poder-les agafar i esteril·litzar, per finalment, poder començar els tamits necessaris per trobar-los una llar on se’n puguin fer càrrec. I, és que el Jordi no viu només amb una vintena de gossos, sinó que també té mitja dotzena de gats i, en algunes ocasions també ha tingut conills.

Per tots aquests motius, s’està constituint l’associació Mastines sin hogar Tarragona, que farà difusió de la problemàtica i buscarà possibles adoptants pels animals. De moment, qui estigui interessat en el projecte, pot consultar la pàgona de Facebook: Mastines sin Hogar, on s’hi pot trobar informació sobre el procés d’adopció però també de col·laboració per poder seguir alimentant i cuidant aquests animals en les millors condicions possibles.

Comentarios
Multimedia Diari