Un taller per a joves per saber més del món laboral a Reus

La Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella de Reus prepara un projecte formatiu i laboral per a adolescents inscrits a l’entitat

02 enero 2019 09:42 | Actualizado a 02 enero 2019 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella de Reus prepara un projecte formatiu-laboral anomenat Eina Jove. Està adreçat a  adolescents inscrits a l’entitat que participen en el Centre Obert (15-18 anys), amb situació de risc i exclusió socials, i té com a objectiu complementar el seu coneixement del món laboral a través d’un tast de diferents disciplines, com ara l’electricitat, la fusteria i la pintura. A banda dels hàbits laborals, també es potenciaran activitats per treballar les habilitats socials i personals més bàsiques. En aquest sentit, coneixeran quines són les tècniques de recerca de feina i com es desenvolupa una entrevista laboral, entre altres funcions. 

«Sempre que comencem una activitat nova és per una necessitat i des de la Fundació trobàvem que dins el currículum de l’ESO s’incloïa una sèrie de competències determinants, però cap de les assignatures de l’àmbit científic i/o tecnològic s’abordaven els hàbits laborals i prelaborals. En tot cas, es feien de manera optativa, on s’abordaven algunes activitats com la simulació d’una entrevista o l’elaboració d’un currículum», explica la directora de la Fundació, Mertxe Martínez. Els objectius que pretén complir Eina Jove és reforçar els coneixements adquirits a l’aula, entrenar les habilitats socials i hàbits bàsics de treball i entrenar en l’àmbit laboral a cadascun dels participants. 

«D’aquesta manera, els adolescents de la Fundació podran diferenciar què és el que aprenen a l’institut i a la realitat social que els envolta. No pretenem duplicar els coneixements impartits als seus centres educatius, sinó complementar coneixements. La nostra intenció és avaluar tot el procés formatiu laboral», destaca Martínez. L’encarregat d’impartir aquest taller, que està previst es dugui a terme de forma setmanal, serà l’educador Javier Veraguas, el qual té coneixements de manteniment, fusteria i electricitat bàsica. A més, es repartiran en dos blocs que duraran sis mesos cadascun i amb mitja dotzena de joves respectivament. El lloc on es durà a terme serà on s’ubicava el taller de reparació de bicicletes de l’activitat ‘La Bicicleta Solidària’. 

I és que fins ara l’entitat tenia en marxa, juntament amb Bicicamp, ‘La Bicicleta Solidària’, en la qual la gent donava la seva bicicleta vella i un tallerista amb els nens i nenes de la Fundació aprenien a reparar-la en el marc d’un taller prelaboral. Després de la reparació de les bicicletes, aquestes es venien a preus mòdics. «Aquests diners els invertíem en menjar o material per al centre. Durant 4 anys, hem dut a terme l’activitat amb èxit. Ara volem fer un parèntesi i encetar la nova activitat», continua Martínez. 

Val a dir, però, que el projecte encara no està tancat i l’entitat  no disposa de pressupost encara. En representació de la junta de la Fundació, Mertxe Martínez demana a l’administració pública i a altres corporacions suport econòmic per tirar endavant el projecte i així poder pagar el material, la llum i l’aigua. «Fa més de 35 anys que atenem la infància en risc a Reus. Volem que se’ns ajudi. Ens sentim oblidats i patim en l’àmbit econòmic. Aquest 2018 ha suposat tot un repte», conclou Martínez. 

Comentarios
Multimedia Diari