Una nova ruta turística convida a dibuixar racons de Reus

La ‘Reus sketching tour’ es durà a terme el 22 de juny i el 13 de juliol a les 17.30 hores

03 junio 2019 07:46 | Actualizado a 06 junio 2019 08:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ‘Reus sketching tour’ és una nova proposta turística que presenta l’equip de La teva Ruta juntament amb la col·laboració de l’artista Mar Ramos per conèixer la ciutat de Reus aquest estiu. I, com? Doncs d’una manera creativa: tot fent un esbós del lloc visitat. 

«En aquesta nova ruta es fusiona la història i l’art. Fem un recorregut per una dotzena d’itineraris, on fem explicació i una  petita pausa per elaborar un esbós d’un racó determinat, sota les ordres de Ramos. Això servirà per donar valor a espais concrets de Reus, i es coneixeran d’una manera diferent. A través de l’experimentació, els participants copsaran corbes i formes al paper», descriu la Guia Oficial de Turisme de Catalunya, Mª Carme Granados, de La teva Ruta. 

La visita es durà a terme els dissabtes 22 de juny i 13 de juliol a partir de les 17.30 hores des de la plaça del Castell com a punt de partida. L’activitat tindrà un cost de 15 euros per persona i una durada aproximada de dues hores i mitja. Per conèixer més informació i fer reserves, els interessats/des poden escriure al correu electrònic info@latevaruta.com, o bé trucar al 638 027 366. Pel que fa a la formació de grups, tot i que no hi ha un nombre tancat de places, s’aconsella reservar amb antel·lació. 

Com va sorgir el projecte?

El nou projecte va sorgir d’una pensada que van tenir l’artista Mar Ramos i Granados, que ja es coneixien de temps enrere. «La Mar ja n’havia vist diverses rutes d’aquesta mena a Londres, on va ser una temporada. Quan va tornar, es va adonar que no hi havia cap proposta turística així a la ciutat. Va ser en aquell moment, quan vam trobar la llavor de la iniciativa. Hem volgut posar-la a prova aquesta temporada a la capital del Baix Camp. Mirarem com respon la ciutadania, tant l’autòctona com la que pugui venir de fora», afegeix Granados. Una de les característiques que diferencia aquesta nova experiència és que fomenta la participació dels visitants a la ‘Reus sketching tour’. 

Diversificar l’oferta

«Aquesta ruta està oberta a tothom, però especialment a aquells/es que són més sensibles al món de l’art. Creiem que acoblar la pràctica artística permet fixar-se amb més detall en els edificis. Dibuixaran i coneixeran d’una manera diferent», continua la guia turística. La proposta d’estiu també arriba a la ciutat per diversificar l’oferta existent, més centrada en temes com el Modernisme o la història del vermut. 

La ‘Reus sketching tour’ ha estat pensada per atraure un públic al qual, «potser no hi arribàvem abans, i molt més ampli, aquell que li agrada dibuixar i gaudir de quelcom diferent». Pel que fa a la ruta d’itineraris, els participants començaran ruta a la plaça del Castell, on coneixeran els orígens de Reus, i es combinarà amb els esbossos d’edificis. Passaran per la zona de la Prioral de Sant Pere, la plaça Peixateries Velles, la plaça del Mercadal, la de Pintor Fortuny i la de Catalunya. Des del punt de vista més artístic, també veuran escultures com la de Gaudí Nen, on aprofitaran a explicar la relació de l’arquitecte amb la ciutat. També observaran façanes modernistes del carrer Sant Joan, entre altres punts. La ruta acabarà als jardins de la Casa Rull, on es prendrà un refrigeri. 

Comentarios
Multimedia Diari