Aprovat un pla parcial per obrir un nou sector industrial i una gran zona verda a Reus

La Comissió d'Urbanisme de Tarragona dóna llum verda al projecte

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dimarts l'edicte de l'aprovació definitiva del pla parcial urbanístic de l'antiga Comarcal -promogut per l'Ajuntament de Reus a través de Redessa- per part de la Comissió d'Urbanisme de Tarragona. L'anunci comporta la finalització de la tramitació del planejament urbanístic que permetrà la implantació de petita i mitjana indústria a l'entorn de l'antiga Comarcal i l'ordenació d'una gran zona verda de 32.000 metres quadrats a la zona del Roquís. El regidor d'Urbanisme, Marc Arza, considera que així " guanyem una zona verda i d'equipaments, millorem els accessos a la Comarcal i obrim la porta a una nova zona industrial i de serveis".

El pla parcial té tres objectius: ampliar el sòl industrial disponible a la ciutat, ordenar l'accés a la ciutat per la carretera de Riudoms i enllaçar la nova zona industrial amb la nova zona verda que s'obrirà a banda i banda de la variant de la carretera T-11. Per complir els tres objectius, l'ordenació del sector que planteja el pla parcial defineix el sòl urbà industrial en els terrenys a ponent de la variant, mentre que la part situada a llevant es destina íntegrament a sistema d'espais lliures i equipaments.

Tot l'àmbit té una superfície de 266.835,70 metres quadrats, dels quals 111.753,20 seran de sòl privat: indústria aïllada (35,93% del total de de l'àmbit), indústria en filera (5,42%) i equipament privat (0,5%). Els 156.788,30 metres quadrats restants seran sòl públic: viari i aparcament (21,38% del total de l'àmbit), espais verds, parcs i jardins (15,88%) i equipament (6,75%). La resta es destina a reserves.

Els equipaments es proposen en tres sectors: dos situats a la part sud del sector (un al costat de Mas Sedó, que correspon a l'escola d'Agricultura de la Generalitat, i l'altre que engloba les edificacions qualificades el PGOU com edificis d'interès històric artístic) i el tercer a la part nord, dins la nova gran zona verda. L'accés al sector industrial es preveu des de la carretera T-310, en un punt pròxim a la rotonda de la variant. El pla parcial proposa també un segon accés des de la rotonda del polígon Agro Reus.

Comentarios
Multimedia Diari