Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ara sí: el Mercadal peta amb la Tronada i comença Sant Pere a Reus

La pregonera Alba Sotorra ha encès la metxa en una plaça plena de gent que esperava reviure un inici normal de festa

| Actualizado a 24 junio 2022 23:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Hi ha ganes, moltes ganes, de Festa Major, de Sant Pere... Però, sobretot, del que hi havia ganes era de Tronada. Era la gran pregunta dels dos últims anys –els afectats per la pandèmia– i, per fi, el Mercadal ha tornat a petar ben fort per donar inici a la Festa Major. Mentre que al Saló de Plens es desenvolupava el pregó, fora, la plaça s’omplia de gent. A primera fila, els més valents, disposats a aguantar tots els decibels.

Cap a tres quarts de nou del vespre, els Ministrers de Reus han començat a entonar des del balcó de l’Ajuntament i la gent ja sabia que faltava poc perquè petés. A continuació, apareixia la pregonera, Alba Sotorra, per desitjar una bona Festa Major per, tot seguit, desaparèixer, i dirigir-se cap a peu de plaça. Cada vegada hi havia més nervis. Alguns ja s’apropaven les mans a les orelles. «Ara, ara...», deien alguns, tot i que eren falses alarmes. Després d’uns minuts, finalment, la pregonera encenia la metxa, i un bon grapat de mòbils s’alçaven per poder immortalitzar la primera Tronada des que va acabar el Sant Pere 2019. Els mascles començaven a petar. Semblava que ho feien més fort que mai. Potser és que s’havia perdut la pràctica i un ja no recordava com era una bona Tronada. I, després de la traca final, crits i aplaudiments. Ara sí, la Festa Major ja ha començat!

La festa ha continuat a la mateixa plaça amb la cercavila del Masclet. Però abans d’iniciar la marxa, un bon grapat de gent s’ha reunit a la part del Mercadal que toca al carrer del Castell, per intentar pescar al vol alguna bota de Masclet. No era gens fàcil. Hi havia molts interessats allargant les mans. Una noia, amb els ulls pràcticament tancats, li anava a parar una bota a sobre. Ni s’ho esperava, «però és buida!», exclamava un amic. De fet, ja s’havia anunciat, el Masclet no es repartia gratuïtament, sinó que el que es llençaven cap al públic eren les botes buides. Els interessats a beure la típica beguda de la Festa Major reusenca han de pagar. Però això no treia interès al tema. Disposar d’una bota és una bona fita a aconseguir després de la Tronada.

$!S’han repartit botes buides per a Masclet, la beguda de la Festa Major de Reus. FOTO: Alba Mariné

Cinc Tronades més

Les Tronades protocol·làries en són quatre. Enguany, però, se n’afegeixen dues d’extraordinàries: demà (dissabte) i diumenge a les dotze del migdia. El motiu és simbolitzar els dos anys de pandèmia durant els quals no hi ha hagut Tronades i que les dues últimes pregoneres en puguin encendre una cada una. La d’aquest dissabte anirà a càrrec de Coia Ballesté (pregonera 2020) i la de diumenge, de Tània Verge (pregonera 2021). Les tres Tronades restants seran la de Completes i les dues del dia 29.

Comentarios
Multimedia Diari