Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cabacés o Cabassers? El municipi organitza una jornada sobre el topònim

L’acte tindrà lloc aquest dijous, 8 de setembre, a la tarda amb la participació de l’IEC, els Serveis Territorials d’Administració Local i el Departament de Presidència de Tarragona

07 septiembre 2022 19:13 | Actualizado a 07 septiembre 2022 19:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cabacés (Priorat) ha organitzat per aquest dijous, 8 de setembre, una jornada informativa sobre el topònim del municipi, sota el nom ‘Cabacés o Cabassers, una aproximació etimològica i ortogràfica, normativa i administrativa a la qüestió del topònim’. I és que cal recordar que, tot i que el nom oficial és, actualment, Cabacés, aquest no correspon amb la forma normativa, que seria Cabassers. De fet, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) posa aquest cas com a exemple de falta ortogràfica.

Ja fa temps que la plataforma Cabassers.org es va començar a moure per tal de demanar formalment a l’Ajuntament que adeqüi la grafia a la normativa, havent presentat una instància amb prop d’un centenar d’adhesions. Ara, l’Ajuntament ha convocat aquesta jornada informativa amb la presència de representants de l’Institut d’Estudis Catalans, dels Serveis Territorials d’Administració Local i del Departament de Presidència a Tarragona, per informar a la població de l’estat d’aquesta qüestió.

L’acte tindrà lloc aquest dijous, 8 de setembre, a les 19.30 h, a la Societat. Comptarà amb la participació de Joan Anton Rabella, cap de l’Oficina Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans; Joan Plana, cap del Servei Territorial d’Administració Local de Tarragona; i Àngel Cortadelles, director dels Serveis Territorials de la Presidència de Tarragona.

Segons s’explica a Cabassers.org, el nom del poble prové d’Avicabescer, que va evolucionar a Cabassers. La forma Cabacés va aparèixer a mitjà segle XVIII a partir del decret de Nova Planta.

Comentarios
Multimedia Diari