Cadires, grades i entrades, el safareig dels reusencs

Moltes famílies van optar per veure el Seguici des de fora del recinte

26 septiembre 2021 06:20 | Actualizado a 26 septiembre 2021 07:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus encara han estat marcades per la pandèmia, però s’ha començat a respirar certa ‘normalitat’, i la prova més evident ha sigut la tornada al Passeig de Misericòrdia, l’espai per excel·lència d’aquestes festes. Des de 2019 que no es veia baixar per aquí ni el Seguici Festiu ni els Diables, però enguany s’ha fet, tot i que no com un any qualsevol.

L’accés ha estat limitat, tot el perímetre resseguit amb tanques i, al seu interior, cadires i grades, on només hi podien accedir aquells que havien aconseguit entrades. Inicialment, el perímetre es va tapar amb lones fosques perquè des de fora no es pogués veure el que succeïa al passeig. Però es van acabar retirant, i la quantitat de famílies que es congregaven a l’exterior del recinte era similar a les que estaven a l’interior. «Ei! Som dels pringats de fora!», cridava ahir al migdia una dona des de l’exterior del recinte, tot saludant a uns coneguts que tenien entrada i eren dins esperant la Baixada del Seguici Festiu. L’altra part responia: «Però ho veureu millor que nosaltres!».

Aquest era un dels grans temes de conversa de les famílies que s’apropaven al Passeig de Misericòrdia per veure els elements festius. Alguns recordaven la carpa instal·lada per Sant Pere al Parc de la Festa, «però tampoc crec que fos just...», comentaven uns altres. I és que el que molts posaven en valor és que les festes són per a tothom.

Comentarios
Multimedia Diari