Campanya contra les agressions sexuals en l’oci nocturn

El consistori l’ha engegat per quart any per tal d’informar i prevenir amb diverses accions

12 junio 2019 08:04 | Actualizado a 12 julio 2019 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb la proximitat de la Festa Major de Sant Pere, l’Ajuntament de Reus, conjuntament amb altres entitats i col·lectius de la ciutat, posa en marxa per quart any consecutiu la campanya informativa i de prevenció de les agressions sexuals en els esdeveniments d’oci nocturn amb gran afluència de públic. La campanya s’emmarca en el «Protocol contra les agressions sexistes a les festes populars», aprovat l’any 2017 pel consistori.

El protocol inclou accions de sensibilització i informació en els principals esdeveniments festius d’oci de l’any: Festa Major de Sant Pere, Festes de Misericòrdia i Carnaval, i també convida a totes les entitats i col·lectius o empreses que organitzin festes a tenir-lo en compte i aplicar-lo. El protocol inclou accions paral·leles, com ara la formació per a persones de l’organització de festes, regidores i regidors d’espai, seguretat, entitats i col·lectius, així com tallers de prevenció de la violència sexista en oci nocturn als centres de secundària. Aquests tallers sorgeixen de la necessitat de fer pedagogia del protocol entre els més joves fora del context de l’oci nocturn perquè es conegui i difongui la campanya i es reflexioni sobre aquest tipus de conductes i actituds.

El divendres dia 7 de juny a la tarda va tenir lloc la sessió de formació amb els membres de les diferents entitats que formen la Coordinadora de Barraques i que tindran presència a les Barraques 2019. A la formació van assistir-hi 33 persones i es va realitzar l’explicació del protocol contra les agressions sexistes i es van exposar alguns casos pràctics. Tot seguit, els representants d’ARSUFESTA i la regidora de Salut Pública en funcions, Noemí Llauradó, van ser els encarregats d’explicar com dispensar responsablement alcohol per tenir una festa de qualitat tenint en compte que el treball amb l’entorn que envolta el consum d’alcohol o altres substàncies és clau per a reduir problemes associats. Es tracta de donar consells i pautes per a no servir alcohol a gent que ja ha consumit massa, estratègies per a evitar conductes violentes i consells per a reduir riscos.

La campanya prevista en el Protocol contra les agressions sexistes i la formació en dispensació responsable d’alcohol i reducció de riscos amb el personal que estarà a les Barraques i que organitzen les festes és el primer pas per aconseguir festes de qualitat. A banda també està prevista una xerrada adreçada als equips de seguretat i protecció civil que estaran treballant a la pròxima edició de les Barraques, així com la coordinació amb la Guàrdia Urbana.

El programa d’activitats de la Festa Major també inclou una pàgina informativa sobre el protocol i aquest any s’estrena nova imatge del protocol amb cartelleria que es distribueix a les diferents barraques i als lavabos dels llocs on es desenvolupen els esdeveniments festius. A les barres on s’atén el públic també hi haurà presència d’adhesius de la campanya.

Entre els diferents concerts, s’emetran falques informatives i de sensibilització remarcant que en aquest espai no es toleren les agressions masclistes. A més, els dies que funcionin les Barraques estarà actiu un Punt Violeta específic d’informació i sensibilització amb professionals que estarà instal·lat de manera estable a l’espai de Barraques i que enguany amplia el seu horari i durant les revetlles de Sant Pere també hi haurà el Punt Violeta de forma itinerant per les revetlles.

Comentarios
Multimedia Diari