Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ramon Oliveras i Jordi Gener guanyen el Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus

La competició, en la qual hi han participat 15 parelles, ha despertat molta expectació entre la ciutadania que passejava pel Passeig Prim

08 junio 2024 19:01 | Actualizado a 08 junio 2024 19:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La parella de paletes de Vilobí d’Onyar (Gironès) formada per Ramon Oliveras i Jordi Gener ha estat la guanyadora del 48è Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus, que s’ha celebrat aquest dissabte al Passeig Prim de Reus amb la participació de quinze parelles vingudes de les comarques de Tarragona i de Girona.

Oliveras, de 81 anys, i Gener, de 52 anys, han superat per un marge molt ajustat els guanyadors de la darrera edició del concurs, la parella també de Vilobí d’Onyar integrada per Josep Ribes i Josep Maria Vila, que finalment s’ha endut el segon lloc. Oliveras ja havia guanyat en anteriors edicions el concurs de paletes, com ara l’edició de 2018, que es va celebrar al Parc de Sant Jordi.

$!La parella guanyadora del certamen. Foto: cedida

En tercer lloc s’ha classificat la parella formada per Esteve Vilella i Josep Maria Gràcia, de l’empresa Tramuntana, de Riudellots de la Selva. El primer premi per una parella local o agremiada ha estat per als professionals de Construccions Vinaixa, Enrique Serrano i Israel Bosch.

Els guanyadors del concurs han rebut els premis i els diversos regals de les empreses patrocinadores de mans de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; el regidor d’Empresa, Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Reus, Oscar Subirats; el president del Gremi de la Construcció del Baix Camp, Anton Sentís, i el director del concurs, Aleix Plana.

La parella guanyadora, que s’ha endut 1.200 euros del primer premi, tenia quatre hores per executar la peça secreta que ha preparat el director del concurs, Aleix Plana, i que s’ha pogut veure en una reproducció que servia de guia als participants.

$!Els premiats d’aquesta edició. Foto: cedida

En aquesta ocasió, Plana ha preparat un exercici que tractava de reproduir una part parcial de les cúpules de la porta d’entrada de l’Institut Pere Mata de Reus, obra de Lluís Domènech i Montaner.

Plana ha explicat que la reproducció d’aquesta construcció no era de les més complicades que s’han fet en els últims concursos, però sí que exigia una gran destresa en el replanteig i, sobretot, molta habilitat en la col·locació de les peces.

Finalment, la majoria de les 15 parelles concursants han pogut finalitzar aquesta reproducció amb més o menys encert.

Enguany, una altra de les novetats del concurs és que les parelles participants també s’han encarregat de valorar la feina que feien els altres professionals, a banda del jurat que sempre fa la valoració.

$!Gran expectació al Passeig Prim. Foto: cedida

Durant tot el matí, el concurs al Passeig Prim ha despertat una gran expectació entre les persones que se l’han trobat i també entre molts professionals del sector que s’han acostat, com és tradició, a seguir el desenvolupament de la prova per comprovar com ho feien els paletes que, en la seva majoria, han enllestit la peça en una jornada en la qual la climatologia ha acompanyat i no ha fet la calor d’altres edicions.

Comentarios
Multimedia Diari