Cinc espais per viure una Festa Major adaptada i segura a la ciutat

El Parc de la Festa serà un dels principals escenaris, acollint les passades del Seguici. També seran espais festius Mas Iglesias, la plaça d’Anton Borrell, La Palma i El Castell, a més d’escoles

25 junio 2021 11:04 | Actualizado a 28 junio 2021 19:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de Sant Pere de Reus recupera, enguany, certa normalitat respecte la passada edició. La pandèmia encara és present, però la situació sanitària poc a poc va millorant gràcies a la vacunació, que avança a bon ritme. Amb tot, enguany s’ha apostat per mantenir al màxim possible l’estructura i actes de la Festa Major, però amb una diferència: l’expansió dels actes més populars en cinc espais de la ciutat, a més d’alguns centres educatius. D’aquesta manera, s’adapta el programa a la normativa vigent, amb aforament limitat i reserva d’entrades anticipades (https://entrades.reuscultura.cat).

Els espais són el Parc de la Festa, Mas Iglesias, la plaça d’Anton Borrell, La Palma i el Centre Cultural El Castell, a més d’algunes escoles per dur a terme espectacles familiars.

El Parc de la Festa és el que jugarà un paper més destacat, i és que és on les famílies podran gaudir del Seguici Festiu i també del Seguici Petit, a més d’acollir els concerts de gran format: Gertrudis, demà 24 de juny; i Els Pets, el dia 25. Totes dues actuacions començaran a les 21.30 hores i tenen un preu de 5 euros. Al Parc de la Festa s’ha instal·lat una carpa de 75 metres de llargada i graderies, tot formant el que s’ha batejat com el Carrer de la Festa. Es tracta d’un espai obert lateralment per garantir la ventilació que té una capacitat per a 1.000 persones. Pel que fa als elements festius, el diumenge 27 de juny serà el torn del Seguici Petit, que oferiran balls de lluïment en un sol passi a les 18.30 hores. D’altra banda, el Seguici Festiu farà una primera passada el dilluns dia 28 a les 18.30 h i tres passades el dia de Sant Pere, 29 de juny: pel matí a les 11 h i per tarda, a les 17.30 i a les 20.30 h.

Pel que fa a La Palma, acollirà els espectacles de caire més tradicional, com les actuacions del Canó de les Festes i els parlaments del Ball de Pastorets i del Ball de Gitanes (25 de juny), el Ball de Dames i Vells (els dies 26 i 27 de juny) i la representació completa del Ball de Marcos Vicente (27 de juny).

A Mas Iglesias, s’hi faran els concerts vermut, del 25 al 28 de juny i també Les Varietées de Sant Pericu, a càrrec de Bravium Teatre, els dies 25, 26 i 27 de juny. La plaça d’Anton Borrell també acollirà propostes musicals, a més de ser l’escenari de la Nit de Foc (avui). Quant al Centre Cultural El Castell, acull dues exposicions: ‘Façanes, peixeres i un conte’ i ‘Membranòfons. Quan l’artesania esdevé art’.

Comentarios
Multimedia Diari