Ciutadans Reus denuncia que la pujada d’impostos és «asfixiant»

El grup municipal  denuncia que «les ordenances fiscals de JuntsxCat, ERC i Ara Reus a l’Ajuntament no es corresponen amb la situació econòmica dels veïns i veïnes de Reus»

14 diciembre 2019 10:00 | Actualizado a 14 diciembre 2019 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Reus denuncia que «les ordenances fiscals de JuntsxCat, ERC i Ara Reus a l’Ajuntament no es corresponen amb la situació econòmica dels veïns i veïnes de Reus». Així ho ha manifestat la portaveu taronja, Débora García, després de registrar les al·legacions de C’s a les ordenances fiscals. «Anteriorment vam presentar al·legacions als Pressupostos, ara presentem al·legacions a les ordenances fiscals perquè no es pot permetre que s’asfixiï a la població amb pujades d’impostos locals», ha recordat la política.

Débora García també ha recordat que «l’Ajuntament ha incrementat els impostos en un 9,75% en vincular-ho amb l’increment acumulat de l’IPC dels últims vuit anys», i ha alertat que «malgrat que s’hagi incrementat l’IPC, no ho ha fet en la mateixa proporció l’increment dels salaris» sinó que «s’ha produït just la situació inversa, ja que el poder adquisitiu dels treballadors catalans ha minvat entorn del 8%».

Per això, la formació taronja a Reus ha proposat suprimir en un 50% el recàrrec sobre habitatges desocupats imposat pel govern municipal, així com bonificacions fiscals del 50% en la quota de l’IBI a través de subvencions per als immobles destinats a habitatge i amb un contracte de lloguer d’almenys 3 anys de durada. D’altre banda, també proposa «ampliar el percentatge de beneficiaris per fills i aplicar-ho en funció del nombre de fills i no segons el valor cadastral», ha explicat García.

Finalment, la portaveu municipal de Ciutadans a Reus ha instat al govern local a «rectificar, pensar en tots els veïns i elaborar unes ordenances concordes amb la situació de crisi econòmica actual».

Firmes dels veïns

La pujada d’impostos també va mobilitzar gran part de la ciutadania reusenca, en especial a les associacions veïnals. Aquestes van aconseguir sumar 3.500 firmes a mode protesta. A la quantitat cal sumar-li les més de 1.200 signatures que una iniciativa de David Reche, un reusenc, va llençar per la plataforma digital change.org, totes elles contra l’increment de la pressió fiscal que entrarà en vigor el 2020 després de vuit anys amb els tributs congelats.

Comentarios
Multimedia Diari