Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Demanen 4 anys de presó per impedir que anés aigua al pantà de Riudecanyes

  Els dos ecologistes van permetre que l’aigua seguís el seu curs natural per la llera del riu Siurana

  20 junio 2023 18:05 | Actualizado a 20 junio 2023 18:13
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Jutjaran dos activistes del GEPEC-EdC i de Riu Siurana Viu per denunciar «l’espoli» que pateix el riu Siurana en una acció simbòlica feta a l’estiu de 2017. El judici se celebrarà el pròxim 30 de juny als Jutjats de Reus.

  La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, acusació particular, demana quatre anys de presó i multes que s’enfilarien a més de 7.000 euros pels delictes d’usurpació en la seva modalitat de distracció de les aigües, per coaccions subsidiàriament, i per danys agreujats, segons han indicat les entitats ecologistes a l’ACN. En canvi, la fiscalia sol·licita pel delicte d’usurpació i per un de lleu de danys sancions de 3.240 euros per als dos investigats i una indemnització de responsabilitat civil xifrada en 4.498 euros.

  L’estiu de 2017, els ecologistes, Andreu Escolà i Anaïs Estrems, es van aplegar a l’assut, en el punt del riu on l’aigua és derivada cap al pantà de Riudecanyes, per tal d’impedir el seu pas cap al canal de derivació i, així, permetre que el cabal seguís el seu curs natural per la llera.

  Arran d’aquesta acció, la Comunitat de Regants de l’embassament de Riudecanyes van denunciar-los. Ara, les entitats ecologistes han fet una crida per donar suport als activistes i per continuar la lluita a favor del riu Siurana i del Priorat.

  Comentarios
  Multimedia Diari