Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El cap de protocol del Lleó de Reus deixarà el càrrec

Josep Lluís Rius farà un pas al costat un cop celebrades les festes de Misericòrdia d’enguany i Gerard Rull el substituirà

28 junio 2022 20:48 | Actualizado a 29 junio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de protocol del Lleó de Reus, Josep Lluís Rius, deixarà el càrrec «un cop se celebri Misericòrdia d’enguany»: «Donaré suport als lleoners, però no viuré les festes de la patrona com sempre». Ja ho va anunciar amb anterioritat, però l’arribada del Lleó petit i, mesos després, la de la pandèmia, van aturar-ho tot. «En pausar-se la festa, vaig decidir esperar-me a fer el pas», manifesta.

Pertany a la colla «des del 2010» i deixarà el Lleó perquè creu que ha completat un cicle. Deixarà l’agrupació, però en seguirà sent soci i ja té relleu: «Serà en Gerard Rull, el fill de l’actual president del Lleó de Reus, en Josep Rull, qui també va ser geganter i va ser la persona clau perquè jo m’estigués tant de temps a l’equip».

Creu que Gerard Rull serà «successor tant de l’actual president, com el meu i el de Daniel Domínguez». Ser a la colla li ha permès «conèixer molta gent, han estat uns anys profitosos i marxo satisfet, agraït a la junta del Lleó, que m’ha guiat», exposa. «Tots junts –continua– hem col·locat el Lleó en un lloc privilegiat de la festa, l’hem apropat al públic infantil». Ara vol «seguir treballant per la ciutat, encara no sé com, però d’una altra manera», continua. Explica que viurà el seu darrer Sant Pere com a cap de protocol del Lleó «de la millor manera». I és que com va anunciar l’alcalde, Carles Pellicer, un representant de cada entitat del Seguici Festiu encendrà la darrera Tronada de la Festa Major avui a la tarda.

Treballar com una família

El mateix Gerard Rull destaca, per la seva banda, que la seva implicació i trajectòria al Lleó de Reus està molt arrelada: «Hi sóc des que tinc ús de raó, el Lleó ha complert 18 anys i jo en tinc 19». Des que hi és, el jove havia volgut portar el Lleó, però no va poder-ho al principi, no fins que va crear-se el Lleó petit. «Els darrers anys, amb Rius, s’han aconseguit canviar molts aspectes i avui dia el Lleó està molt ben valorat», declara. Els seus objectius un cop agafi el relleu és «esperonar els membres de la colla perquè tinguin il·lusió per sortir a ballar, sumar la participació de més joves i continuar treballant com la família que som», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari