<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El menjador social El Roser de Reus va servir més de 47.000 àpats durant 2024

Un total de 566 persones van fer ús d’aquest servei, distribuït en tres modalitats: presencial, per emportar i a domicili

05 marzo 2025 11:39 | Actualizado a 05 marzo 2025 11:50
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

El servei d’alimentació del Centre Social El Roser de Reus ha continuat sent un dispositiu essencial durant el 2024, tant com a menjador social com a punt d’entrega de la Xarxa de Distribució d’Aliments (XDA), impulsada per l’Ajuntament.

La gestió d’aquest servei està a càrrec de la UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per Formació i Treball Empresa d’Inserció (FITEI) i Arada Empresa d’Inserció Càritas Diocesana de Tarragona.

Durant el passat any, el menjador social d’El Roser va servir un total de 47.085 àpats, amb una mitjana diària de 129. Un total de 566 persones derivades dels serveis socials de Reus van fer ús d’aquest servei, distribuït en tres modalitats: presencial (300 persones i 17.707 àpats servits), per emportar (234 persones i 12.223 àpats) i a domicili (63 persones i 14.965 àpats). A més, es van distribuir 2.190 àpats no prescrits a persones en espera d’atenció per part dels serveis socials.

Paral·lelament, el Rebost Social d’El Roser va atendre el 36% de les 4.705 persones derivades als diferents punts de distribució d’aliments de la XDA. En concret, 1.682 persones agrupades en 617 famílies van rebre suport des d’aquest punt.

Inaugurat l’any 2022, el Centre Social El Roser va néixer com un equipament municipal amb serveis residencials i d’alimentació per a persones en situació de vulnerabilitat. Més enllà de la seva funció assistencial, el centre també busca fomentar la integració i l’empoderament de les persones en processos d’inserció, així com dignificar l’entrega d’aliments i evitar l’estigmatització mitjançant espais oberts a tota la ciutadania, com la seva cafeteria.

L’equip de gestió del servei d’alimentació està format per 28 persones, vuit de les quals amb contracte d’inserció. L’experiència adquirida en aquest entorn permet als treballadors millorar les seves competències professionals, tant tècniques com transversals. Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de l’Ajuntament de Reus per potenciar l’impacte social del centre en diferents àmbits, incloent-hi la inserció sociolaboral.

Comentarios
Multimedia Diari