Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els nens i nenes de Reus entreguen els xumets a la Mulassa

La Festa Major també ha continuat amb l’estrena del ball parlat del Ball de Pastorets

25 junio 2024 20:07 | Actualizado a 25 junio 2024 20:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus segueix immers en la Festa Major de Sant Pere i, la tarda d’aquest dimarts, 25 de juny, els més petits han sigut els protagonistes. I és que tots aquells que ja són prou grans, avui han pogut fer el pas de donar el seu xumet a la Mulassa.

A partir de les 18 h, i fins les 20 h, a la plaça de Sant Pere, la Colla Gegantera ha anat rebent els petits, acompanyats de les seves famílies. Els xumets s’han anat penjant a la cua de la Mulassa i, en menys d’una hora, ja eren més d’una quinzena. Paral·lelament, la mateixa Colla Gegantera també oferia la possibilitat a nens i nenes (més grans) aixecar els gegants. Una activitat que els ha permès veure els gegants des de dins i experimentar el seu pes en pròpia pell.

El Ball de Pastorets estrena parlaments

Sant Pere també ha vingut avui marcat per l’estrena del ball parlat del Ball de Pastorets. Tal com han explicat els mateixos pastors abans d’iniciar l’espectacle, a mitjans del segle XIX es va representar una versió del ball parlat. El text no ha arribat als nostres dies, però enguany, amb la voluntat de reintroduir el ball parlat a la festa, el Ball de Pastorets, junt amb l’escriptor Antoni Veciana, han imaginat una nova versió.

En aquesta, hi han tingut cabuda temes com l‘etern debat de quina és la ciutat natal d’Antoni Gaudí, de la mà d’una pastora que deia que era de Riudoms, «i Reus ens vol prendre Gaudí!», exclamava. També ha sortit a escena els problemes de la sequera, així com el projecte de Hard Rock que... «què és aquella guitarra gegant?», es preguntaven tots assenyalant a la llunyania.

$!El Ball de Pastorets, durant el ball parlat, al raval de Santa Anna. FOTO: Alfredo González

A continuació, el Ball de Gitanes va agafar el relleu, que van començar parlant de Barraques. Una gitana n’estava ben contenta que enguany «eren de pago». «Vaig anar al Parc de la Festa sense quillos ni macarres!», exclamava.

L’ascens de l’extrema dreta també s’ha posat sobre la taula, però deixaven ben clar que «defensaré el català encara que em quedi ben sola». També el petó de Rubiales a la futbolista Jenni Hermoso, o el cas de Dani Albes. I és que «violar surt molt barat (...) Machirulos del futbol, veniu si teniu collons!».

Comentarios
Multimedia Diari