Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Xiquets de Reus guanyen els Cóssos de Sant Pere per cinquena vegada en la seva història

La 14a edició del torneig de jocs tradicionals de la Festa Major ha omplert aquest dilluns el Mercadal dels equips dels elements festius

26 junio 2023 22:13 | Actualizado a 26 junio 2023 22:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per cinquè cop en la seva història, l’equip dels Xiquets de Reus ha aconseguit coronar el podi dels Cóssos, el torneig de jocs tradicionals que enfronta cada Festa Major de Sant Pere de Reus els diferents equips dels elements festius de la ciutat. Una competició que la tarda d’aquest dilluns, 26 de juny, a la tarda ha arribat a la seva 14a edició, omplint la plaça del Mercadal d’expectació i animació, entre bombos, timbals, olles i cassons, bengales de fum i molts crits d’ànims.

A les 19.30 h s’encetava la festa a ritme de Festa Major, de la Trinca, i al centre de la plaça saltaven els membres escollits per cada un dels equips per realitzar cada un dels reptes. Enguany hi ha hagut algunes novetats. D’una banda, la prova de les bitlles ja s’havia realitzat el 18 de juny. De l’altra, s’ha incorporat una de nova: llançament de pinyol de coca amb cireres. El forner Xavier Pàmies, del Forn Sistaré, ha fet la demostració del funcionament. «Fixeu-vos-hi bé perquè és un expert! S’ha de menjar un tros de coca amb cireres i llençar el pinyol», relatava Josep Baiges que, un any més, ha sigut el comentarista del torneig. Com més lluny, més punts.

Un cop aclarit, tots els equips s’han repartit en quatre grups i han estat distribuïts per les diferents proves: cursa de sacs, carrera de cintes, el pal ensabonat i el nou concurs de llançament de pinyol de cirera. I... «tres, dos, u, que comenci!». La música ha començat a sonar i tots els equips han iniciat les proves amb els crits dels equips d’animació, que no paraven ni un segon.

Els grups han anat completant tots els reptes i, passada una hora de l’inici, la primera part del torneig finalitzava. D’aquestes puntuacions han sortit els semifinalistes, però mentre el jurat acabava de fer els càlculs, diferents grups d’animació han sortit al centre del Mercadal per fer espectacle, començant pels Xiquets de Reus, amb un pilar de tres caminant, seguit pels Nanos, els Campaners, el CRAC, Ball de Prims i el grup del Masclet.

Per seguir el camí cap a la final, s’han hagut de desfer desempats amb el joc d’equilibri de l’ou i la cullera. Finalment, la Cabra i els Xiquets eren els dos finalistes. L’ambient s’ha caldejat: l’equip de la Cabra tenia la possibilitat de guanyar per primera vegada la competició. D’altra banda, els Xiquets podien fer-se amb el trofeu per cinquena vegada. La prova definitiva consistia en completar una Tronada, fent un regueró de pólvora i distribuint cinc trons. Qui ho completés més ràpidament i de forma correcta seria el guanyador. El membre escollit del grup de la Cabra ha començat amb bon peu, però la dels Xiquets ha aconseguit passar pel davant, completant la prova amb poques dècimes de diferència.

Comentarios
Multimedia Diari