Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’acte institucional de la Diada se celebra a Riudecanyes

La delegació del Govern a Tarragona ha preparat l’event pel proper divendres 8 de setembre a les 19.30 hores, al Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou

05 septiembre 2023 11:57 | Actualizado a 05 septiembre 2023 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La delegació del Govern a Tarragona celebrarà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya el proper divendres 8 de setembre a les 19.30 hores, al Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou. Encapçalarà l’acte la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo.

Aquesta celebració que és itinerant per les diferents poblacions de la vegueria, s’organitza enguany amb l’Ajuntament de Riudecanyes i la Diputació de Tarragona. Aplegarà representants de les institucions del territori així com agents socials, econòmics i culturals.

Aquest any l’acte institucional consistirà en un recital poètic i musical a càrrec de la poeta i música riudomenca, Glòria Coll, acompanyada del violinista Apel·les Carod i del guitarra Darío Barroso. La seva interpretació està emmarcada en la campanya institucional del Govern per la Diada, que porta per títol “una llengua, molts accents” i que vol incidir en la defensa del català en totes les seves veus i accents, com un exemple de cohesió.

El cartell fa servir les varietats dialectals per dibuixar la bandera de Catalunya. Sobre fons groc, quatre geosinònims en vermell configuren les barres de la senyera.

La proposta, d’una banda, posa en primer pla la riquesa de la parla quotidiana, en una mostra que el català és punt de trobada, eina de futur i llegat comú, una llengua tan plural i tan diversa com el país que representa i com el món al qual s’adreça; de l’altra, recull l’esperit de reivindicació nacional de la celebració, l’autoafirmació de ser un sol poble que, al marge dels orígens, té un horitzó compartit.

Comentarios
Multimedia Diari