Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal commemora el 25N amb una xiulada comarcal

· La xiulada comarcal es farà conjuntament amb tots els municipis de la comarca.

25 noviembre 2022 09:13 | Actualizado a 25 noviembre 2022 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest divendres 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població del món. Són una realitat persistent i cruenta, tal com ho demostren les xifres de denúncies per violació, que han augmentat un 27% a Espanya. En tan sols els primers 6 mesos d’enguany es comptabilitzen 1.211 casos de denúncies; i 66 feminicidis.

Cada any des de l’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal i el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp s’organitza una acció comarcal conjunta amb els diferents municipis per tal donar visibilitat i notorietat al 25N. Aquesta vegada s’han repartit uns xiulets de color lila amb el logotip del punt violeta del Baix Camp per cada ajuntament, que faran sonar el dia que llegeixin el manifest oficial. Tothom que vulgui es pot fer fotografies i penjar-les a Facebook o Instagram amb l’etiqueta #xiuladacomarcal i #25NBaixCamp. La principal finalitat d’aquesta acció és fer una crida conjunta contra les violències envers les dones i continuar reforçant la xarxa relacional i l’acompanyament a les dones en situació de violència masclista.

En aquest sentit, l’Àrea d’Igualtat considera clau fer difusió de l’existència dels serveis que s’ofereixen des del Consell Comarcal del Baix Camp: el SIAD i el SAI.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

El SIAD és un servei que ofereix el Consell Comarcal del Baix Camp i que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones com: L’acollida, el suport psicològic, el suport jurídic, l’atenció social, l’orientació i informació laboral, la dinamització del teixit associatiu, la detecció i atenció a les violències contra les dones i la creació de grups socioinformatius i tallers d’eines personals. El SIAD s’adreça a totes les dones dels municipis de la comarca del Baix Camp, excepte Reus i Cambrils, que ja disposen del seu propi servei.

El Servei d'Atenció Integral LGBTI (SAI)

El SAI és un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats amb l’objectiu de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir l’LGBTIfòbia. Es realitzen els tràmits per fer els canvis de nom de les targetes sanitàries a les persones trans. El SAI vol donar resposta a les situacions de discriminació i a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere que hi pugui haver a tots els municipis de la comarca, excepte Reus i Cambrils, que ja tenen el seu propi servei.

Punts violeta en diferents municipis del Baix Camp

A més, com a acció del Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci de la comarca aprovat pel ple del Consell Comarcal el passat ple d'abril indica la realització dels punts violetes com una de les accions de prevenció en els espais d'oci. Durant aquest estiu s'han habilitat 27 punts violeta en diferents poblacions del Baix Camp, 17 mitjançant la contractació de 2 tècniques especialitzades, i 10 amb el material pertinent gestionats per entitats municipals.

Des de l'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal se'n fa una bona valoració, ja que segons les dades recollides en aquests punts no hi ha hagut cap intervenció, ni agressió en els espais d'oci i la ciutadania ha mostrat molt d'interès en la informació proporcionada en aquests punts. En aquest sentit, l'Àrea d'Igualtat té previst anar dotant de material als diferents municipis per tal d'anar actualitzant el contingut, i que els punts violeta puguin ser una eina útil per a la ciutadania en espais d'oci.

Telèfon de contacte del SIAD i el SAI: 977 32 71 55 EXT: #4012

Comentarios
Multimedia Diari