Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’Institut Gaudí de Reus posa una FP d’activitats domèstiques i neteja d’edificis

  La ciutat posa en marxa un nou curs escolar amb 15.723 alumnes. L’alcalde Carles Pellicer inaugura el curs a l’escola General Prim

  05 septiembre 2022 11:32 | Actualizado a 05 septiembre 2022 11:48
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El curs escolar 2022/2023 es posa en marxa aquest dilluns, 5 de setembre, una setmana abans de l’inici habitual, i a Reus ho fa amb 15.026 alumnes escolaritzats a l’etapa obligatòria: 9.977 a Infantil i Primària i 5.746 a Secundària. Un any més durant l’estiu segueixen augmentant els alumnes per la matr ícula viva, aquest nou curs al voltant de 220 noves incorporacions entre P3 -4 ESO.

  La principal novetat del curs 22/23 ha esta l’avançament de l’inici de les classes, ja que pel 2n cicle d’educació infantil i primària comencen avui dilluns 5 de setembre i per l’educació secundària obligatòria, el batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior començarà dimecres dia 7. Les escoles bressol municipals ho faran aquest dijous, 8 de setembre. Aquests nivells educatius començaven habitualment després de l’11 de setembre. Seguint el calendari oficial publicat pel Departament d’Educació, els cicles formatius de grau mitjà i superior d’arts plàstiques i disseny, d’arts escèniques, de música i dansa, ensenyaments esportius i de formació d’adults aniran començant les classes com a molt tard el 19 de setembre.

  Respecte als centres educatius de la ciutat, l’escola pública Ciutat de Reus finalment ha tancat les seves portes ja que feia varis cursos que no s’hi incorporava ningú a I3, fruit de la davallada progressiva de la natalitat. Els cinc alumnes que hi restaven i que aquest curs han de fer 6è de primària s’han derivat segons prioritats de les famílies a les escoles Mowgli i Ganxets. Per tant, la ciutat de Reus compta amb 18 centres públics d’infantil i primària, 1 centre públic d’infantil primària i ESO, 1 escola concertada d’infantil i primària, 8 centres concertats que fan d’I3 a 4t d’ESO, 8 instituts públics de secundària, 2 centres d’educació especial públics i 1 de concertat, dues escoles de formació d’adults i 1 Escola Oficial d’Idio mes.

  Ràtios

  Amb relació a les ràtios, per atendre les necessitats d’escolarització de la ciutat i complir amb el pacte contra la segregació escolar al qual està adherit tant l’Ajuntament com el Departament d’Educació, per I3 aquest any la ràtio de les escoles públiques ha baixat de 23 a 20. S’han mantingut 4 grups a 15 i els centres concertats tindran una ràtio de 20 a 23 alumnes. Per la resta de cursos d’infantil es manté la ràtio de 23 pactada ja fa dues preinscripcions,i a primària és de 25.

  En total hi haurà 48 grups d’I3, 2 més que l’any passat. A 1r d’ESO és el segon any que s’han aplicat les adscripcions úniques i els grups seran un total de 48 amb ràtios que van de 27 a 30 segons la tipologia de centre. Cal recordar que es pot sol·licitar una targeta d’autobús gratuïta per alumnes matriculats a ESO sempre que es compleixin uns requisits.

  Novetats en els estudis

  Com a novetats en els estudis, per aquest curs l’Institut Gaudí ha incorporat una formació professional bàsica d’activitats domèstiques i neteja d’edificis; un pla de formació inicial (PFI) d’auxiliar en centres sanitaris i un itinerari formatiu específic (IFE) d’auxiliar en cura d’animals i espais verds.

  La formació professional bàsica és el primer cop que s’oferta a Reus, té dos anys de durada i és una oportunitat per als alumnes especialment motivats pels aprenentatges professionals i que presenten més possibilitats d’aprenentatge i d’assoliment de les competències d’educació secundària obligatòria en un entorn vinculat al món professional. Va dirigida a alumnat que ha cursat tercer o excepcionalment segon d’ESO.

  Comentarios
  Multimedia Diari