La Ganxet Pintxo de Reus esgota les 20.000 guies editades en el cap de setmana

Les donacions de sang es van quadruplicar aquest dijous, quan va arrencar la ruta de tapes

05 noviembre 2017 18:43 | Actualizado a 05 noviembre 2017 18:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i la pluja d'aquest dissabte, especialment pel vespre i nit, la Ganxet Pintxo ha mantingut la seva capacitat d’atracció en l’arrencada de l’edició de tardor, la tretzena de l’operatiu després dels sis primers anys d’existència. Així, els dos primers dies -dijous i divendres- la ruta va repetir els índex de participació del mateix període de la ruta anterior, la de primavera. 

Fins i tot s’ha produït un fet excepcional en aquestes tretze edicions: en un sol cap de setmana s’han esgotat els 20.000 exemplars editats de la guia de la ruta que -amb nou format- s’ha convertit en una de les novetats d’aquesta edició. Un fet que pel President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, «demostra que hi havia ganes de Ganxet Pintxo. Malgrat les circumstàncies conjunturals que travessa el país, i que també afecten al consum, la ruta ha estat capaç de mantenir la seva capacitat d’atracció amb activitat constant als establiments participants». 

Sanromà també va voler destacar l’èxit de la campanya extraordinària de donació de sang que, com cada tardor, s’ha realitzat amb el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Sant Joan. Dijous, en l’arrencada de la campanya, es van quadruplicar les xifres de donació d’un dia normal d’activitat al Banc. 
La campanya -que compta, també, amb la col·laboració de la DOP Siurana- es reiniciarà novament dimarts vinent després del parèntesi del cap de setmana.  A més de rebre dues tapes gratuïtes, les persones que hagin donat sang també han rebut dos tiquets per l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou, que es celebrará a la Plaça de la Llibertat dissabte 18 de novembre.

En la present edició de la Ganxet Pintxo de Tardor participen 42 establiments, entre bars i restaurants i també alguna pastisseria com és el cas de la Confiteria Poy. Tots ells serveixen, per un preu de 2,5 euros, una tapa acompanyada per un ‘quinto’ o canya de la marca Estrella Damm. a més, hi han quatre restaurants més que ofereixen el Menú de Tapes que, per un preu de 30 euros, serveixen sis plats acompanyats de dues mitjanes Estrella Damm. Els participants en aquest menú són: Capsa Gaudí, El Círcol, Més que Tapes i Vermuts Rofes.

Els participants, com cada any, poden votar la millor tapa que al final serà premiada en una de les categories, la popular. Un altre, a través d’’un jurat professional, també premiarà la millor tapa, i un altre -el premi Damm- la tapa que millor marida amb la seva cervessa.
La Ganxet Pintxo de Tardor és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini de cerveses Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus. La ruta també compta amb el suport de la DOP Siurana, el Centre de Normalització Lingüística, El Tomb de Reus, la Unió de Botiguers, la Federació d’Associacions de Veïns de Reus i l’Associació de Restauradors de la ciutat.

Aplicació per a mòbils

La ruta disposa del seu perfil propi a Facebook, Instagram i Twitter. A més posa a disposició l’aplicació per a mòbils, l’APP de Gastronosfera, des d¡on es pot descarregar la guia.

Comentarios
Multimedia Diari