La Generalitat destina 350.000 euros de l'impost turístic a Prades

Aquesta subvenció forma part dels ajuts per contribuir a la creació o rehabilitació d’infraestructures.

10 noviembre 2017 12:38 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, destina 350.000 euros al projecte de La Vila vermella, al centre de les Muntanyes de Prades. Aquesta subvenció -obtinguda de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET)- forma part dels 3 milions d’euros d’ajuts dels plans de foment territorial del turisme 2017, que ha atorgat la Generalitat per contribuir a la creació o rehabilitació d’infraestructures i espais turístics, recuperació d’itineraris, millora la senyalització o suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres.

D’aquesta manera, la Generalitat dóna suport a les accions de foment del turisme al municipi de Prades, impulsades pel consistori a través d’aquest projecte, que vol posar en valor el patrimoni local i reforçar la seva oferta turística.

En total, la Generalitat ha concedit enguany 3 milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diversos plans de foment territorial del turisme. Els 11 projectes subvencions aquest 2017 han estat:

Des del 2014 —any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial— i fins el 2017, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d’euros.

Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d’euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament moltes zones de Catalunya.

Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte a exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost del que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya.

Cedir als municipis el 50% de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) ha suposat afeblir la capacitat d’inversió del Govern per a les polítiques que contribueixen a millorar el model turístic de la destinació catalana.

L’objectiu d’aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

De la mateixa manera, aquesta línia d’ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari