Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Generalitat inicia les obres d’adequació de l’entorn de Can Casals a les Borges del Camp

L’actuació pretén arranjar l’espai públic de la façana posterior de la casa senyorial així com crear voreres, amb l’objectiu de millorar l’accés a l’equipament

26 enero 2023 19:24 | Actualizado a 26 enero 2023 19:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament de Territori, l’Ajuntament de les Borges del Camp i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), inicien les obres en l’entorn urbà exterior de l’equipament cultural Can Casals, al municipi de les Borges del Camp (Baix Camp). Aquests treballs tenen com a intenció adequar l’espai públic del voltant de l’edifici per a millorar-ne l’accés i regularitzar els terrenys afectats pel Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de les Borges del Camp.

Aquesta actuació, que s’emmarca en el programa Reviure les velles ciutats, tindrà un cost de 158.280,60 €. D’aquests, 120.000 € seran aportats per la Generalitat, mitjançant l’INCASÒL, i 38.280,60 pel municipi. La superfície total d’actuació és de 346,23 m2. El redactor del projecte i director de les obres és el cap dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Frederic Pérez, i seran executades per l’empresa Joan de Haro Orive en un termini de 5 mesos.

L’objectiu de les obres és arranjar l’espai públic de la façana posterior de Can Casals, així com la construcció de la vorera al voltant. Les obres també comportaran l’enderroc de dos edificis en mal estat de conservació, que, a més, queden afectats pel POUM. Amb aquestes millores, també es pretén garantir l’accessibilitat als equipaments públics.

Can Casals: una casa senyorial al centre del municipi

Construïda al segle XVIII, Can Casals és una casa pairal senyorial que es troba entre l’avinguda Magdalena Martorell i el carrer de Baix de les Borges del Camp. Junt amb Can Casals, l’any 1777 es van construir l’església parroquial i Cal Dasca una altra casa pairal, coincidint amb un període de bonança de la comarca.

La casa fou propietat d’una família benestant borgenca de tradició militar, que se la va vendre a finals del segle XIX. No va ser fins a l’any 2013 que l’Ajuntament en va promoure la rehabilitació integral i poder destinar-lo a equipaments públics. Actualment, hi ha el Museu municipal del camp i dels oficis, així com sales polivalents i d’exposició, un arxiu i biblioteca, i el magatzem municipal. A més, es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Local, inclòs en el catàleg de masos i béns immobles a protegir del POUM.

Comentarios
Multimedia Diari