Les acrobàcies i la música del col·lectiu La Persiana revifa la cultura a Ulldemolins amb l'espectacle 'Violeta'

Les acrobàcies i la música del col·lectiu La Persiana revifa la cultura a Ulldemolins amb l'espectacle 'Violeta'

13 diciembre 2020 16:00 | Actualizado a 13 diciembre 2020 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'espectacle 'Violeta' del col·lectiu La Persiana s'ha representat aquest diumenge al poliesportiu d'Ulldemolins (Priorat) i ha acostat la cultura circense als veïns d'aquest municipi. En la funció, de gran format, els artistes han fet vibrar el públic amb les seves acrobàcies, a ritme de música festiva. L'actuació s'emmarca en la iniciativa 'Pobles de Circ' inclosa en el Pla d'Impuls al Circ 2019-2022, impulsat pel Departament de Cultura i l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). L'objectiu del pla és reforçar un circuit estable municipal d'espectacles i ampliar la xarxa i espais d'exhibició a Catalunya. L'alcalde d'Ulldemolins, Sergi Méndez, ha assegurat que participar-hi els ha donat "l'empenta" per programar cultura.

Amb cinc músics tocant en directe i set acròbates, el col·lectiu La Persiana ha portat a Ulldemolins el seu espectacle en format de concert-cabaret. "És un espectacle molt fresc, inspirat en les festes majors i la gent ho gaudeix", ha explicat l'artista Jordi Serra. De fet, retornar als escenaris els ha donat una "mica d'oxigen" després de l'aturada obligada per la pandèmia. "Estem contents de tornar als escenaris i esperem que vagi millor perquè hem patit molt", ha valorat l'artista.

L'espectacle, que es va haver de posposar per les restriccions, també l'ha condicionat el confinament perimetral municipal. "Pensàvem que aquest cap de setmana ja podríem comptar amb la mobilitat comarcal per poder oferir aquesta proposta als pobles del voltant, però avui, al final només som la gent del poble", ha precisat l'alcalde.

Segons Méndez, programar 'Violeta' els ha permès portar un espectacle de circ de nivell internacional -s'ha representat a Brasil, França i per Europa- i oferir-lo als 400 veïns d'Ulldemolins. També els ha servit per adonar-se que tenen la "capacitat i infraestructura" per programar actes culturals, malgrat que són un poble petit. "L'Ajuntament volia reforçar l'aposta per la cultura i, això ens està donant confiança per poder apostar per una programació estable i cultural al nord del Priorat", ha assegurat el batlle.

'Pobles de Circ' arriba a quatre poblacions

La iniciativa 'Pobles de Circ' ha intensificat la programació aquest desembre amb espectacles de companyies de circ catalanes al Priorat i al Pirineu, a més del Lluçanès. Es tracta d'una de les mesures incloses en el Pla d'Impuls al Circ 2019-2022, impulsada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), amb el suport econòmic del Departament de Cultura i dels ajuntaments participants. Les funcions s'han programat a Bellver de Cerdanya, Sort, Ulldemolins i Prats de Lluçanès.

A banda de 'Violeta', s'han programat nou espectacles i tres tallers, com ara 'A la fresca', de la Cia Anna Confetti; 'Date una huerta', de Sonríexnarices; 'Back to classics', de Planeta Trampolí; 'Total Glamour', de Los Sullivans, i 'La Cirquestra', de Improvistos Krusty Show. Pel que fa als tallers circenses van a càrrec d'espais i escoles de circ del territori com són les Ntelades, Maria Grau i Piricirkus i la Nau Arcàdia.

Comentarios
Multimedia Diari