Més de 400 voluntaris per ajudar persones en risc a Reus

Xarxa Suport Mutu de Reus, d’una banda, i el servei municipal, de l’altra, volen donar resposta a la gent amb dificultats durant la Covid-19

28 abril 2020 08:10 | Actualizado a 05 mayo 2020 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 400 inscrits com a voluntariats durant l’emergència sanitària del coronavirus. Aquestes són les dades resultants de sumar les 201 persones que s’han ofert a través de la Xarxa de Suport Mutu de Reus i les 248 que s’han inscrit a través del servei coordinat per l’Ajuntament de Reus.

El consistori va començar a coordinar el servei de voluntariat després que Serveis Socials detectes, des de l’inici de l’Estat d’Alarma, un increment de persones, especialment gent gran, amb limitacions per veure cobertes necessitats bàsiques. El servei de voluntariat, obert des del passat 1 d’abril, ja ha permès donar servei a unes 70 persones.

Per la seva banda, el projecte autogestionat Xarxa de Suport Mutu ha cobert 46 solicituts de demandants, formant una xarxa d’ajuda veïnal per emparellar les persones voluntaris amb aquelles amb possible risc, ja sigui sanitari com per formar part d’un grup social vulnerable.

Els serveis oferts en ambdós casos són diversos: fer la compra, anar a la farmàcia, baixar la brossa o tenir converses telefòniques amb persones que estan soles.

Assessorament social

Xarxa de Suport Mutu també ha iniciat coordinacions amb altres professionals i entitats per oferir, gratuïtament, acompanyament psicològic a través de IRIS Xarxa; assessorament laboral amb la Coordinadora Obrera Sindical (COS) del Camp i ajuda en problemes d’habitatge, mitjançant la PAH.

Comentarios
Multimedia Diari