Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

«Organitzem actes per a totes les franges d’edat»

La Festa Major de Sant Abdó i Sant Senen recupera la normalitat, tres anys després, amb novetats al programa

| Actualizado a 22 julio 2022 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com s’han organitzat les festes?

El programa el porta el regidor de Cultura, conjuntament amb tot l’equip de govern, i hi ha un procés de participació que obrim a les entitats del municipi. També tenim una comissió de festes. Encara que la Festa Major es concentri del 23 al 31 de juliol, el programa d’enguany va més enllà, cada cap de setmana hi ha activitats fins a finals d’agost.

A principis de mes es va fer per primera vegada la Fira del Vi.

Vam intentar introduir canvis i enguany vam pensar que una bona forma d’iniciar els actes de les festes era amb la Fira del Vi. Hi van participar 6 cellers, va venir un food truck i unes 500 persones. Va funcionar molt bé, és un acte que ha vingut per quedar-se.

Hi ha més novetats?

Hem deixat de fer barraques perquè suposava una despesa molt gran i només queda una entitat activa per a finançar-se. Llavors, ho hem canviat per una festa jove.

També hi haurà actes per al públic infantil.

Organitzem actes per a totes les franges d’edat. Gairebé cada tarda hi ha gimcanes, imflables, teatre, circ... per als més petits. I cada any fem un homenatge a la gent gran, amb una actuació.

Com a prèvia, s’inaugura avui mateix l’exposició de Gabriel Ferrater.

La seva família era propietària del Mas Picarany i ell de petit passava molt de temps a Almoster. Per això, volíem dedicar alguns actes a la seva figura: l’exposició a l’Espai Almoster, que ens l’ha cedida l’Ajuntament de Reus, i l’1 d’agost es podrà visitar l’exterior de la masia i farem un acte cultural.

Després de les festes, es tenen altres projectes locals?

A la zona esportiva, s’estan construint pistes de pàdel i arreglant els vestuaris. I hi ha dos temes que centren la feina diària a l’Ajuntament: l’ampliació de l’escola i arreglar la plaça Josep Rosselló, que es farà segurament l’any vinent.

Com veu l’evolució del municipi en els darrers anys?

Hi ha bastant de moviment, venen famílies joves a viure, encara que tenim un greu problema d’habitatge. Un dels termòmetres de l’evolució del poble és l’escola i aquesta mosta una estabilitat d’uns 110-120 alumnes cada any.

Comentarios
Multimedia Diari