Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Que ve la Lloba... I el Superadrac de Reus s’ha despertat

El primer Sant Pere de Pere i la Lloba i del drac inclusiu va captivar nens i joves pel nucli i el passeig de la Boca de la Mina

16 junio 2024 22:06 | Actualizado a 16 junio 2024 22:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Inspirada en la faula del pastor mentider, la dansa Pere i la Lloba va recórrer aquest 16 de juny els carrers de Reus seguida per un reguitzell de nens i nenes que ja deuen tenir claríssim per què no s’ha d’enganyar ningú.

Justament al mateix moment que les seves quatre ovelles enfilaven el Raval de Santa Anna, a la Boca de la Mina altres infants assistien al Despertar del Superadrac: amb ells, la bèstia inclusiva va fer camí per baixar des de la muntanya fins a la vila.

Ambdós elements van estrenar-se el passat 2023, per Misericòrdia, i han viscut enguany la primera Festa Major de Sant Pere.

«A banda de passar-ho bé, també enviem un missatge a la mainada perquè no digui mentides», apuntava Marc Armengol, president de la Colla Pessigolla, que porta Pere i la Lloba.

I és que, durant la dansa, «Pere està amb les ovelles i crida ‘que ve el llop! Que ve el llop!’ diverses vegades. Però és mentida, la gent s’espanta i ell riu. L’últim cop que el pastor crida, és veritat i ja no se’l creu ningú. El llop –en aquest cas reusenc és una lloba– ve i es menja una de les ovelles».

A cada representació participen entre 20 i 30 persones. La música i el ball es van crear expressament i acompanyen el relat amb el seu ritme.

La colla ha impulsat també un conte, igualment titulat Pere i la Lloba, que es pot comprar a les llibreries de la ciutat i que està escrit per Pau Roig, alhora artífex de les ovelles, la lloba i el capgròs del Pere.

Pel que fa al Superadrac, sorgit de la feina de l’Associació Supera’t i que és el primer element inclusiu de Reus, el seu Despertar tenia ahir la finalitat afegida de «descentralitzar la Festa» i va transcórrer «amb un so i en un espai plenament adaptats a la condició autista».

Al capdavant de l’Associació Supera’t, que treballa per una inclusió plena, Mònica Bellido comentava que «ha estat el primer Despertar i ens feia molta il·lusió viure aquest moment», i precisava que tot allò relacionat amb el Superadrac, que va sortir del Taller Avall, està ideat pels joves que el porten.

La Víbria i el Basilisc de Reus, la Colla Gegantera de Riudoms i la Farnaca de Cambrils van acompanyar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari