Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Reus guanya un espai cultural nou al carrer Sant Llorenç

  La iniciativa, promoguda per l’Associació d’Iniciatives Culturals Carles Amill, rep el suport de l’Ajuntament i encabirà exposicions artístiques, presentacions de llibres i espectacles

  28 noviembre 2023 18:32 | Actualizado a 28 noviembre 2023 19:02
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Reus eixampla la seva xarxa d’espais culturals i ho fa de la mà de l’Associació d’Iniciatives Culturals Carles Amill. L’entitat va presentar aquest dimarts 28 de novembre al matií el nou espai cultural Mil Nou (@espaimilou), ubicat en un edifici antic, del 1906, en el carrer de Sant Llorenç. Els impulsors de la iniciativa privada, la qual rep el suport de l’Ajuntament de Reus a través de la regidoria de Cultura, ve a «respondre una demanda que, fins ara, la cobríem a Vinyols i els Arcs i, ara, la incorporem aquí; a Vinyols, l’espai seguirà viu». Així ho va assenyalar Elena Padrell, al capdavant de l’entitat dinamitzadora de l’espai cultural. L’Associació d’Iniciatives Culturals Carles Amill difon i conserva l’obra de Carles Amill, així com promociona la d’altres artistes contemporanis del territori en actiu.

  «Ara, la nostra intenció és oferir un espai expositiu per als artistes i promoure l’ensenyament i l’aprenentatge de l’art contemporani», va detallar Padrell, qui va fer constar que l’edifici era una propietat familiar i «li volíem donar una funció i l’hem reformat».

  L’entitat vol que l’espai cultural Mil Nou aculli exposicions d’art contemporani, «presentacions de llibres, espectacles musicals i, fins i tot, s’hi poden fer assajos teatrals». Tot i ser una junta privada, «no tenim ànim de lucre, tot allò que guanyem ho invertim a l’associació, en promoure la trajectòria d’artistes». El nou espai cultural arrencarà la seva activitat aquest divendres 1 de desembre (19.30 h) i ho farà a través de la inauguració d’una exposició col·lectiva de l’obra dels artistes Ignasi Aballí, Carles Amill i Salvador Juanpere. Carles Guerra presentarà l’acte.

  En paraules del regidor de Cultura, Daniel Recasens, «amb aquest espai, guanyem un equipament cultural més, és una iniciativa privada amb vocació de servei públic i se suma vida a la xarxa de galeries d’art i espais culturals que tenim». També de l’associació, Teresa Felip, va esmentar que la programació a l’espai continuarà durant el 2024, amb un projecte que durarà tot l’any i impulsat per l’artista Àlvar Calvet i que es diu Black.

  Comentarios
  Multimedia Diari