Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Reus tornarà a viure Misericòrdia a plena normalitat i amb 150 propostes

  Les festes recuperen el format habitual, amb el Santuari com a centre neuràlgic. L’inici oficial serà el 21 de setembre, amb els Guardons de la Ciutat, i finalitzaran el 25, dia de la patrona

  12 septiembre 2022 19:00 | Actualizado a 12 septiembre 2022 19:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia tornen a Reus a partir del 21 de setembre, i amb el dia 25 com a punt àlgid, amb més de 150 activitats, amb actes tradicionals, espectacles infantils, activitats organitzades per les entitats, revetlles i tot tipus de propostes. Després d’un Sant Pere a plena normalitat, ara és Misericòrdia que recuperarà totalment el seu format habitual. Així doncs, enguany es podrà tornar a gaudir del Seguici Festiu i, posteriorment, del Ball de Diables de Reus, a peu de Passeig de Misericòrdia, sense tancats ni cadires amb reserva, que és la fórmula que es va utilitzar l’any passat per controlar l’aforament. «Ja no volem parlar més del que ha estat o no ha estat fins ara, sinó que volem gaudir al màxim del que s’ha preparat per enguany», destaca el regidor de Cultura, Daniel Recasens.

  El programa segueix l’estructura habitual de Misericòrdia, amb els voltants del Santuari com a centre neuràlgic de les festes. Serà allí on se celebraran els actes més emblemàtics, com el Rosari de Torxes (el dissabte 24 a la nit), la solemne missa del dia 25, la baixada del Seguici Festiu (aquell mateix matí), el ball solemne curt de l’Àliga a l’interior del Santuari (el 25 per la tarda), la posterior baixada del Ball de Diables, la carretillada de Misericòrdia i el castell de focs.

  Les propostes s’enceten ja aquesta mateixa setmana amb activitats prèvies, entre les quals destaca el repartiment de programes de els festes per tota la ciutat de la mà del Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi. Arrencaran a les sis de la tarda des del barri del Santuari i, en cotxes d’època, aniran fins la plaça del Mercadal, tot repartint el programa entre els reusencs.

  L’inici oficial de Misericòrdia serà, no obstant, uns dies més tard, el dimecres 21 de setembre, amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat. Serà a les 20 h al Saló de Plens on es reconeixerà a una desena de persones i institucions. Destaca especialment l’entrega del títol de Fill Il·lustre a Joaquim Mallafrè Gavaldà (1941), professor de literatura anglesa i catalana de dilatada trajectòria, traductor i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). També s’entregarà la Medalla de la Ciutat al Centre de Lectura i al dissenyador de so Oriol Tarragó; i mencions honorífiques a Mossèn Creu Sáiz a títol pòstum, el Gremi de la Construcció del Baix Camp, l’Associació de Salut Mental Doctor Tosquelles, la Germandat de Sant Josep Obrer, el Ball de Cercolets, l’Associació de Dones Camí de Valls i l’Aula de Sons.

  El Canó de les Festes omplirà de canonades els carrers de Reus aquest mateix dia i també el 22, quan es durà a terme, entre d’altres, la XXVIII Trobada de Misericòrdies a l’Ajuntament, i l’endemà divendres, el protagonisme serà pel Seguici Petit i el correfoc. Del dissabte 24 destaca la Diada Castellera al Mercadal.

  El dia de la Mare de Déu de Misericòrdia, tota l’activitat es concentrà al voltant del Passeig de Misericòrdia i del Santuari. Destaquen la baixada del Seguici Festiu; la solemne missa concelebrada, les ballades dels gegants, nanos, danses i bestiari i la recuperació del dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. Continuarà amb el ball de l’Àliga, mentre que el foc posarà el punt i final a les festes.

  Quinze anys de l’Estol del Basilisc

  Aquest any, el Basilisc compleix 15 anys. L’aniversari se celebrarà aquest diumenge, a partir de les 17.30 h, quan arrencarà una cercavila des del Parc de Sant Jordi. Hi haurà vuit elements convidats de diverses poblacions de la zona. Entre ells, hi haurà el Ball de Cavallets de Reus, com a padrins del Basilisc.

  Comentarios
  Multimedia Diari