Reus Transport modificarà el servei per arribar a Mas Iglesias

Els canvis en la línia 60 arribaran a partir del proper mes de gener i permetran millorar la connexió dels barris de la zona sud de la ciutat amb transport públic

19 mayo 2017 23:57 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

l’empresa municipal de transport urbà, Reus Transport, aplicarà al gener diverses novetats amb l’objectiu de millorar la prestació del servei als barris del sud de la ciutat i cobrir les necessitats de Mas Iglesias. Aquests canvis es fan a partir de la reorganització de línies i dels recursos actuals.tex

La modificació més important beneficia la zona de Mas Iglesias i cobreix les necessitats de transport públic del barri amb canvis en el recorregut de la línia 60, que uneix el centre de la ciutat –la plaça de les Oques– amb l’Hospital. Així, a partir del gener de 2015, la L60 canvia el recorregut actual i, a l’avinguda de President Macià es desviarà per l’interior de Mas Iglesias.

El nou recorregut –en direcció a l’Hospita Sant Joan– començarà al carrer de Jaume Vidal i Alcover, amb parades a l’escola Eduard Toda i l’Institut Roseta Mauri, continuarà el traçat per l’avinguda de Josep Pla i enllaçarà amb Sant Josep Obrer a través del carrer del Treball. En els trajectes de l’Hospital al centre, la línia 60 també s’introdueix a Mas Iglesias i passa pel carrer de Maria Aurèlia Capmany, consolidant així la prestació de transport urbà al barri. En total, es creen 6 parades noves –ara s’estan fent les obres d’adequació i la col·locació de marquesines. Fins ara els residents d’aquesta zona s’havien de desplaçar fins a l’estació d’autobusos o a l’avinguda de Bellissens.

El regidor responsable de Reus Transport, Marc Arza, destaca que amb la modificació de la Línia 60 no es trenquen les principals característiques de la línia: «La L-60 continuarà sent un enllaç ràpid entre el centre de la ciutat i la zona de l’Hospital i el Tecnoparc, els canvis per Mas Iglesias gairebé no afecten el temps total de recorregut. Amb aquesta modificació atenem una demanda dels veïns sense disminuir el servei de transport en un altre barri».

Segons les previsions de Reus Transport, la L-60 tancarà l’any superant els 260.000 usuaris, 20.000 més que el 2013. La nova modificació gairebé no incrementarà el temps mínim respecte al recorregut actual i això manté la L60 com una línia de connexió ràpida i directa del centre a l’Hospital: la durada del recorregut de la plaça de les Oques a l’Hospital és d’un quart d’hora. Una altra millora que es posarà en marxa al gener, és la modificació d’horaris per connectar de manera eficient la L60 amb L10 –que uneix el barri Montserrat amb el barri Gaudí– a la zona de l’estació d’autobusos. Els horaris actuals de les dues línies no afavoreixen la interconnexió i penalitzen els residents de la zona sud-est de la ciutat quan volen arribar a l’Hospital amb transport públic, que han d’esperar gairebé un quart d’hora.

Les línies 10 i 60 permeten el transbord a l’estació d’autobusos, només cal creuar el carrer –un recorregut de 25 metres– i a partir del gener, se sincronitzaran els horaris perquè els usuaris de la L10 només hagin d’esperar 2 minuts a l’estació d’autobusos per agafar el bus de la L60 i anar fins a l’Hospital.

 

Sincronització d’horaris

Amb aquesta sincronització d’horaris, Reus Transport aplica una lleu modificació que suposa una millora important per tots els residents dels barris del sud de la ciutat. Aquests nous horaris de connexió s’informaran bé a les marquesines de la Línia 10 i s’està estudiant la proposta d’aplicar també senyalització al paviment entre les parades de l’avinguda de Salou, on es podrà fer el transbord ràpid.

Comentarios
Multimedia Diari