Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus: Un record a les víctimes d’accidents de trànsit

Dia commemoratiu. L’entitat de Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T es concentra a la plaça del Mercadal i fa un minut de silenci

20 noviembre 2023 11:30 | Actualizado a 20 noviembre 2023 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dedicar un dia a aquelles «víctimes invisibles» que han patit accidents de trànsit. Això és el que va dur a terme ahir, a la plaça del Mercadal de Reus, l’associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T en el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, també acompanyada d’autoritats polítiques de l’Ajuntament.

Montserrat Esparza, una de les membres de l’entitat organitzadora de l’acte, va llegir el manifest commemoratiu del dia i va destacar, entre altres qüestions, que «la majoria de les persones són víctimes invisibles que no reben després del sinistre una resposta adequada que els ajudi a recuperar la seva qualitat de vida i també els professionals que atenen els afectats (policies, bombers, metges d’urgències, entre altres) senten l’impacte i moltes vegades requereixen atenció especialitzada que no sempre reben».

Amb tot, va afegir que «és crucial comprendre que la qualitat del suport i l’atenció rebuda després d’un sinistre de trànsit afecta directament la recuperació». Finalment, va demanar que, pel bé de tots, «prenguem mesures, conscienciem i treballem junts per un futur on els sinistres viaris siguin un trist record del passat i no una realitat present».

Els petits detalls

Un cop feta la lectura del manifest, Esparza va llegir un escrit fet pel seu compte, amb tocs poètics, en el qual va fer valer la importància dels petits detalls. La dona també va fer constar que, a banda del seu fill, altres familiars seus havien tingut la desgràcia d’haver perdut la vida per accidents de trànsit. La seva intenció, amb aquestes trobades és fer pedagogia i promoure l’ajut mutu.

Entre els assistents, també hi va haver diferents persones que havien perdut algú estimat per accident de trànsit. Així ho van fer palès tot duent a plaça retrats de les persones estimades, les quals van ser recordades ahir. Un cop fet tot això, els congregats davant l’edifici de l’Ajuntament van fer un minut de silenci que, en finalitzar-se, va acabar en un aplaudiment i abraçades. Esparza, per concloure l’acte, va recordar que l’equipament del Gaudí Centre s’il·luminaria, pel dia commemoratiu, de color taronja. Així ho va fer, a partir de les 19 hores d’ahir diumenge.

A tall de recordatori, Esparza ja va dur al Mercadal la commemoració del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit l’any passat. Aquest dia està proclamat com a tal per l’Assemblea General de Nacions Unides des del 2005.

Comentarios
Multimedia Diari