Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Sant Pere torna als carrers de Reus

La Festa Major es va tancar ahir al vespre amb laprocessó, la darrera Tronada i la carretillada

| Actualizado a 29 junio 2022 22:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Pere ha tornat a trepitjar els carrers de Reus. Des del 2019 que no ho feia i, avui, pocs minuts abans de les vuit del vespre, la imatge se situava a les portes de la Prioral i l’Àliga feia, novament, el ball solemne curt a la plaça de Sant Pere davant del bust reliquiari del patró de la ciutat, ubicat sota el tàlem. La plaça era plena de gent que no es volia perdre aquesta singular imatge, després del parèntesi de la Covid en el que el bust no ha pogut sortir del temple.

Un cop l’Àliga ha fet la darrera reverència a la imatge, la plaça ha arrencat a aplaudir, les campanes han començat a ressonar i s’ha iniciat el llençament de morterets, indicant que el patró ja era al carrer, iniciant la Professó, encapçalada pel Seguici Festiu al complet.

Mentre el bust reliquiari iniciava la marxa, acompanyat per vicaris, rectors, prior i arquebisbe, les autoritats, els Diables i la Víbria ja començaven a baixar pel carrer Monterols i anaven arribant a la plaça del Mercadal. Allí, l’última i sisena Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2022 ja estava preparada i els espectadors ja ocupaven les primeres files per notar de ben a prop el soroll i l’escalfor de mascles i trons. La Professó avançava lentament, i ja hi havia neguit. Ahir, per Completes, ja s’havia anat amb retard i la Tronada de la vigília i el castell de focs s’havien fet esperar. «Si tarden tant com ahir... que van tardar més d’una hora. I demà és laborable!», exclamava una dona passades les nou de la nit.

Malgrat tot, al final la Tronada ha anat tard, però no tant com alguns creien. A un quart de deu, els Xiquets de Reus ja eren al carrer Monterols, han alçat un pilar de 4 i han entrat a plaça entre ovacions. Al darrere, la marxa de l’Àliga ja indicava que arribava el bust reliquiari de Sant Pere, que ha entrat a plaça a les 21.20 h i es col·locava davant de les portes de l’ajuntament, a primera fila de la Tronada. Uns minuts més tard, l’alcalde Carles Pellicer i representants de les 14 entitats del seguici festiu reusenc han encès la metxa i l’última de les sis Tronades d’enguany ha començat a petar. Després de l’espetec final, el Mercadal ha arrancat a aplaudir i molts han desplegat pancartes de «defensem la llengua, fem la independència».

La comitiva s’ha tornat a engegar, direcció a la plaça de Sant Pere. A mesura que els elements i balls anaven arribant davant les portes de la Prioral, s’anaven col·locant a banda i banda i, quan ha arribat la imatge del patró de la ciutat, ha sigut un esclat de música, balls i colors. Sant Pere tornava cap a l’urna de l’altar major de la Prioral, on hi restarà fins la propera Festa Major.

L’últim toc de festa l’ha protagonitzat el foc, amb últimes ballades a la plaça del Mercadal, l’encesa de la Víbria i el Drac i carretillada de Sant Pere de la mà del Ball de Diables.

Comentarios
Multimedia Diari