Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Torna la Festa Popular del Mandongo aquest diumenge a Capafonts

L’esmorzar típic de la matança del porc es farà a la Sala Municipal (9 hores) fins a exhaurir existències

| Actualizado a 09 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Dones Verge de Barrulles de Capafonts organitza un any més la Festa Popular del Mandongo, que compleix enguany la seva 21a edició. La celebració, coneguda per oferir tant a vilatans com visitants l’esmorzar típic de la matança del porc, serà aquest diumenge 12 de febrer i s’ubicarà a la Sala Municipal, a partir de les 9 hores del matí fins a exhaurir existències.

A banda del gran tiberi, del qual esperen repartir prop de 300 plats, la festa també inclou la participació de fins a 12 productors i productores de proximitat, presents al mercat que hi haurà a la trobada. «Hi haurà paradetes amb tot d’aliments del territori, i hi ha casos en que els fills han heretat la paradeta dels pares, i continuen venint. Això és molt positiu», esmenta la presidenta de l’entitat organitzadora de la festa, Núria Vallverdú.

Un dels punts forts d’aquesta celebració és, precisament, «la col·laboració que tenen les entitats del territori, així com l’Ajuntament i la Diputació, als quals els estem agraïts». La Festa Popular del Mandongo comptarà, d’altra banda, amb un sorteig d’una nit per a dues persones amb esmorzar a Mas de Fortet, música en directe per amenitzar la festa amb la batucada Els BandSonats i la Colla Bastonera de Capafonts s’encarregarà, també, d’afegir animació a l’esdeveniment.

Conservar tradicions

Festes com aquesta, assenyala Vallverdú, «s’han de conservar, ja que formen part de la nostra història i identitat, donen vida al poble, perquè atrau visitants i s’ha de lluitar per tot això». De fet, en aquests moments, l’associació impulsora de la festivitat està fent difusió amb cartells per pobles veïns i més enllà. «L’organització de l‘esdeveniment comporta força feina i el més important és coordinar-ho tot per donar un bon servei el dia diumenge», afegeix la presidenta de l’Associació de Dones Verge de Barrulles.

L’esmorzar típic de la matança del porc s’aprofiten totes les parts de l’animal, del qual se serveixen «llonganisses, costelles, fetge i ronyó, entre altres parts, i es fregeix cansalada i s’afegeixen fesols».

L’Associació de Dones Verge de Barrulles va crear-se amb un propòsit inicial: netejar i cuidar l’Ermita de la Mare de Déu de Barrulles, una tasca que encara es du a terme i de la qual Vallverdú esmenta és fonamental per «tenir cura del nostre patrimoni».

Comentarios
Multimedia Diari