Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Trobar la millor drecera per admirar el gegant Carrasclet

L’element festiu recorre, acompanyat de nombroses famílies, el nucli antic de Reus amb motiu de la Diada dels Països Catalans i paral·lelament, hissen la bandera de la ciutat al Campanar

| Actualizado a 23 junio 2022 20:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Mercadal de Reus ha acollit aquest dijous 23 de juny la cercavila del gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Països Catalans. L’element festiu ha sortit de l’Ajuntament vora les 18 hores de la tarda i diverses famílies han esperat per rebre’l il·lusionades, tot esperant que sonessin els primers ritmes musicals a càrrec del grup de grallers Filbertons. Els assistents no han trigat gaire a picar de mans per seguir la música, la qual ha fet ballar el gegant Carrasclet. La canalla, molta equipada amb samarretes de la Festa Major i, fins i tot, amb corones al cap que emulaven les dels gegants Indis, han seguit el repertori de melodies mentre observaven el gegant fent tombs.

Després d’unes ballades més, colla i gegant han començat el seu recorregut en cercavila. Ha estat llavors quan les famílies s’han dividit: n’hi ha hagut que s’han estimat més seguir els de lila i d’altres han mirat de trobar la millor drecera per admirar el gegant més a prop, en un altre tram de recorregut. «Per allà anirem més de pressa», s’ha pogut sentir que deien unes famílies que han optat per la segona opció, tot indicant els fills i filles per on podien continuar.

La música ha estat la guia de les famílies que han esperat trobar-se el gegant de cara a la plaça de Catalunya. Arribar a l’esmentada localització ha deixat veure una munió de gent al carrer de les Galanes, també cotxets de nadó i grups d’amics organitzant-se per poder veure ballar el gegant Carrasclet. La música, sens dubte, ha tingut molt d’efecte: hi ha hagut una nena que, en sortir d’una botiga de calçats amb la família i escoltar els Filbertons, s’ha afanyat a trobar el gegant amb la mirada, encisada.

Fets els passos de ball a la plaça, la colla del Gegant Carrasclet ha enfilat el raval de Santa Anna en amunt, amb calma. Això ha permès els petits seguidors reusencs agafar lloc estratègic per esperar que arribés l’element festiu i picar de mans i ballar.

La hissada de la bandera

Paral·lelament, al Campanar, s’ha hissat la bandera de la ciutat, al punt més alt del pinacle major. A l’acte tradicional, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha anunciat que ell i un representant de cada entitat del seguici festiu encendran la darrera Tronada de la Festa Major, el dia 29 a la tarda. «El Seguici és l’eix vertebrador de la Festa Major», ha justificat el batlle. També ha enumerat quins seran els convidats institucionals als actes «més institucionals» de la festa: la pregonera Alba Sotorra encendrà aquest divendres 24 de juny la primera Tronada, acompanyada del mereixedor o mereixedora del Tro de Festa 2022; aquest dissabte serà el torn de la periodista i pregonera de 2020, Coia Ballesté, qui encendrà la primera Tronada extraordinària d’enguany i ho farà acompanyada de Joan Ciurana (Tro de Festa 2020); diumenge 26 de juny la consellera d’Igualtat i Feminismes i pregonera de 2021, Tània Verge, encendrà la segona Tronada extraordinària, acompanyada d’Helena Sardà (Tro de Festa 2021); el dia de Completes, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, com a convidat d’honor de la Festa Major, participarà en l’anada i tornada a Completes i encendrà la Tronada de la nit; i el dia de Sant Pere, el 29 de juny, les convidades a encendre la Tronada del matí són les dones del Grup de Misericòrdies de Reus i l’exdirector de Reus Esport i Lleure, Jordi Bros.

Comentarios
Multimedia Diari