Vermut i modernisme es barregen en una nova ruta a Reus

El passeig teatralitzat portarà l’espectador a alguns dels escenaris del llibre ‘14 vermuts’. Comença aquest dissabte, 3 de març

27 febrero 2018 09:26 | Actualizado a 27 febrero 2018 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vermut i el modernisme, dos dels emblemes de Reus, s’agafen de la mà gràcies a Ans Educació. Aquest pròxim dissabte 3 de març s’estrena una nova ruta teatralitzada que portarà al visitant a alguns dels indrets més característics de la ciutat, acompanyat de la figura cultural del Pere Cavallé (1880-1939), un dramaturg reusenc que explicarà la història cultural i social de Reus.

Aquests espais que es podran visitar, tal com expliquen des d’Ans Educació, van conformar el Reus més Modernista i són escenaris de les històries del llibre ‘14 Vermuts’. L’experiència innovadora busca despertar els cinc sentits i permet descobrir el secret més amagat del Reus-París-Londres a través de la seva petjada arquitectònica i els records més costumistes.

La ruta està basada en el llibre de relats ‘14 Vermuts: espais literaris amb aroma de donzell’, presentat pel col·lectiu Reusenques de Lletres i que ha sigut una de les últimes sensacions literàries dins de la ciutat.

La ruta, de dues hores de durada i que inclou dos tastos de vermut, es desenvolupa pel centre de Reus. Surt des de la Casa Rull, per passar pel Círcol, el Teatre Fortuny, la plaça del Mercadal i finalitzar al Museu del Vermut. Aquesta ruta ja es va fer, de manera experimental durant l’any passat, sense ser teatralitzada i només amb textures a través d’una passejada per la ciutat. Hi van participar unes 200 persones.

Emblema turístic

La posada en marxa d’aquesta nova ruta coincideix amb la recent presentació, fa un parell de setmanes, del paquet d’accions que posarà en marxa l’Ajuntament de Reus per potenciar la marca ‘Reus capital del Vermut’ i promocionar la beguda en diferents ciutats. Al llarg d’aquest any es donarà difusió a la Ruta del Vermut de Reus per tal de reforçar la seva capacitat d’atracció de turisme cultural, obrint-se també a un públic interessat en l’enoturisme. L’altra novetat serà la proposta Visit Reus, que busca incrementar l’estada dels visitants a la ciutat oferint la visita als diferents espais patrimonials i museístics amb una polsera per 12 euros.

També es portaran a terme accions promocionals fora de Reus, on s’oferirà als visitants la degustació de tots els vermuts que formen part de la marca Vermut deReus. Aquests són: Miró, DeMuller, Yzaguirre, Cori, Rofes i les noves incorporacions Olave, Fot-li i Or del Camp.

Per dur a terme les diferents accions promocionals s’han produït dos mostradors amb la marca Vermut de Reus i Visit Reus, que acompanyaran la resta de material editat en català, castellà, anglès, francès, alemany i rus.

De moment ja s’ha fet una localització a Andorra, del 16 al 18 de febrer. Les properes seran a Candanchú i Jaca (3 i 4 de març); al Centre Blanquera de la Generalitat i Mercado de Sant Antón de Madrid (del 21 al 23 d’abril); la Fira Modernista de Terrassa (de l’11 al 13 de maig); el Festival del Vermut dels Jardins del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona (12 i 13 de maig) i el Festival del Vermut al Teatro Goya de Madrid (20 i 21 d’octubre) i a Saragossa (del 8 al 10 de juny).

Comentarios
Multimedia Diari