Dimarts 26 de març: l’aigua no marxa

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

25 marzo 2024 15:55 | Actualizado a 25 marzo 2024 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a mig matí el cel romandrà molt ennuvolat o cobert. A partir de llavors, la nuvolositat s’anirà fent progressivament menys compacta i s’aniran obrint clarianes que avançaran d’oest a est. Malgrat això, durant la segona meitat del dia arribaran nuvolades per l’oest del territori i la nuvolositat tornarà a augmentar.

Precipitacions

De matinada s’espera precipitació pel sud i oest del país que avançarà de sud-oest a nord-est escombrant tot el territori fins al migdia. A partir d’aleshores s’esperen ruixats al terç nord i a la meitat sud. En general, la precipitació serà entre feble i moderada i acumularà quantitats entre minses i poc abundants, si bé serà localment abundant al Pirineu i Prepirineu, així com a l’Alt Empordà i l’extrem sud on és possible que siguin d’intensitat forta. La precipitació és probable que vagi transitòriament acompanyada de tempesta i a la tarda de calamarsa o pedra. La cota de neu inicialment començarà al voltant dels 1.800 metres; al migdia rondarà els 1.300 al Pirineu occidental i els 1.600 metres a l’oriental i durant la tarda continuarà baixant fins a situar-se a uns 800 metres al vespre arreu.

Temperatures

La temperatura mínima serà més baixa i es registrarà a molts indrets al final de la jornada. La temperatura màxima serà semblant o lleugerament més alta. La precipitació de matinada anirà acompanyada de fang.

Visibilitat

Fins a mig matí, la visibilitat serà entre regular i dolenta. A partir de llavors, millorarà progressivament fins a quedar entre bona i excel·lent, tret de moments de xàfec i al Pirineu on quedarà entre bona i regular, i dolenta al vessant nord. Hi haurà pols en suspensió fins a l’inici del matí.

Vent

De matinada bufarà vent de component est entre fluix i moderat, amb intervals de calma a les valls del Pirineu i Prepirineu. Durant el matí girarà a component sud i ràpidament a component oest entre fluix i moderat amb cops forts, i fins i tot alguns de molt forts de mestral a punts del prelitoral sud. Per contra, bufarà fluix i de direcció variable a l’extrem nord-est i en algunes valls del Pirineu. A la nit s’afeblirà arreu.

Comentarios
Multimedia Diari