Diumenge 2 de juny: la temperatura puja una mica

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

01 junio 2024 20:19 | Actualizado a 01 junio 2024 20:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a mig matí el cel estarà serè o poc ennuvolat per bandes de núvols alts. A partir de mig matí creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i punts de muntanya del quadrant nord-est i de la serralada prelitoral que al llarg de la tarda arribaran a altres indrets de la meitat nord deixant el cel entre mig i molt ennuvolat, amb intervals de cobert. Tot i això, la nuvolositat tendirà a minvar a partir del vespre, en general. Independentment, hi haurà núvols baixos al vessant nord del Pirineu, amb clarianes al centre del dia, i a punts del litoral i prelitoral central fins a primera hora del matí. Al final del dia també se’n formaran a punts del litoral sud i de la depressió Central. Amb tot, de matinada hi haurà abundants núvols baixos a la meitat sud del país, i fins i tot nuvolades durant les primeres hores de la matinada a punts del terç.

Precipitacions

Durant les primeres hores de la matinada s’esperen alguns ruixats i xàfecs a punts del terç sud del país. A partir del final del matí, i sobretot a la tarda, se n’esperen a l’interior del quadrant nord-est i són possibles al nord de la depressió Central. A més, no es descarta precipitació feble al vessant nord del Pirineu. Seran d’intensitat feble o localment moderada i acumularan quantitats de precipitació minses o localment poc abundants, tret dels de la matinada que podran ser localment forts i acumular quantitats abundants.

Temperatures

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa a la meitat nord i est del país, i lleugerament més alta a la resta. La temperatura màxima pujarà lleugerament arreu.

Visibilitat

La visibilitat serà bona en general. De matinada hi haurà bancs de boira i boirina a punts de la depressió Central i el sector central del prelitoral.

Vent

Durant la matinada el vent serà fluix i variable en general amb predomini de terral, excepte al Pirineu on bufarà amb cops moderats de component nord i a les Terres de l’Ebre on hi haurà mestral moderat amb ratxes fortes. A partir del matí s’imposarà progressivament el vent de component sud entre fluix i moderat, amb ratxes fortes a partir de la tarda al litoral i prelitoral sud, tot i que a Ponent i la resta del nord-oest bufarà de component oest fins al vespre. Independentment, al nord de l’Empordà la tramuntana bufarà amb cops forts tota la jornada.

Comentarios
Multimedia Diari