Diumenge 9 de juny: pluja al llarg del matí a Tarragona

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

08 junio 2024 13:21 | Actualizado a 08 junio 2024 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

El cel romandrà entre mig i molt ennuvolat, amb estones de cel cobert. Tot i això, a Ponent i al terç sud s’obriran clarianes a partir del migdia.

Precipitacions

Fins a mig matí s’esperen ruixats a qualsevol punt, que avançaran de sud a nord, sobretot a la meitat oest i més dispersos a la meitat est. A partir d’aleshores s’esperen xàfecs, sobretot al centre del dia, a la meitat nord i la resta de la meitat est, malgrat que també n’hi haurà de més aïllats a altres punts del prelitoral i litoral central. Al final del dia, la precipitació minvarà. Seran d’intensitat entre feble i moderada, més intensos entre mig matí i mitja tarda quan és probable que siguin forts a la zona avisada. Aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa i pedra. La quantitat de precipitació acumulada serà entre poc abundant i abundant (fins a 50 mm) al quadrant nord-est i a la resta del terç nord i, de manera local, podran ser molt abundants. A la resta del país serà entre minsa i poc abundant.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament, malgrat que a punts del litoral sud serà similar. A punts de l’interior, la temperatura mínima es donarà al final del dia. La temperatura màxima baixarà acusadament en general, excepte a la meitat sud del litoral i prelitoral on serà semblant o lleugerament més baixa.

Visibilitat

La visibilitat serà bona, excepte en moments de xàfec que serà regular o dolenta. Hi haurà boirines a punts del vessant nord del Pirineu, i fins a mig matí a zones elevades de la meitat est. A banda, hi haurà pols en suspensió, sobretot fins a mig matí.

Vent

A la meitat sud el vent bufarà de component oest entre fluix i moderat, si bé al llarg de la jornada a les Terres de l’Ebre es reforçarà el vent de mestral amb cops forts. A la resta el vent bufarà fluix i de direcció variable, malgrat que predominarà el vent de component sud. Independentment, en moments de xàfec hi haurà ratxes fortes de vent.

Comentarios
Multimedia Diari