Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El primer gamma extra des de la pandèmia es fa al Pla de la Seu

Cop d’autoritat. Els matalassers carregaven el 2d8f, mentre que els Castellers de Vilafranca s’anotaven la primera tripleta vilafranquina de l’any al Pla de la Seu, i assolien el primer pd8fm que no es feia des de l’any 2019 per cap colla

03 julio 2022 11:44 | Actualizado a 03 julio 2022 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Actuació d’alçada la d’ahir a la tarda al Pla de la Seu de Tarragona. Els amfitrions eren els Xiquets de Tarragona que volien donar un cop d’autoritat i mostrar les bones proves que estan fent a l’assaig de diferents castells. L’objectiu quedava a mitges, després de només poder carregar el 2d8f.

Els matalassers obrien l’actuació amb el 3d8, una estructura que ja han portat en diferents ocasions a plaça, i que es va mostrar ferma i parada tota l’estona, demostrant la seguretat que tenen actualment amb aquest castell. A la segona ronda afrontaven el repte de la jornada: el 2d8f, castell que treballen des de fa dies als assajos, i que els ha donat molts bons resultats. Després d’un peu desmuntat els de la camisa ratllada van tirar amunt un 2d8f que només podien carregar, ja que havia començat a treballar aviat, i els terços s’anaven obrint. Finalment, acabaven la ronda de castells amb el 4d8 que no els presentava molts problemes. El cap de colla dels matalassers, Alfredo González, assegurava que «no s’ha reflectit l’assaig amb el 2d8f», tot i que es mostrava content. González afegia també que «els nervis havien passat factura, però que s’ha d’aprendre d’aquests errors». També es mostrava esperançat amb el pròxim 2d8f que portin a plaça.

Els Xiquets de Tarragona estaven acompanyats dels Castellers de Vilafranca, que van aconseguir descarregar el primer 4d9f des de la pandèmia, i de la temporada. Un castell que es va mostrar molt sòlid durant tota la seva execució. En segona ronda descarregaven el 3d9f. A la tercera ronda s’anotaven el 4d8a, que fins ara tampoc l’havia descarregat cap colla castellera des de la pandèmia, d’aquesta manera s’anotaven la primera tripleta vilafranquina de l’any. I posaven la cirereta d’aquesta gran actuació amb el primer gamma extra des de la pandèmia, el pd8fm que descarregaven treballant de valent. Tot i això han fet un cop sobre la taula, pensant ja amb el Concurs. La Joves de Valls arribava a Tarragona amb ganes de mostrar el treball al pati d’assaig. Així doncs, van començar la primera ronda amb el 5d8, un castell que ja han mostrat que tenen i no va suposar cap problema pels Diables Vermells. A segona ronda completaven un bon 3d8 i finalitzaven amb el 4d8, estructura que tampoc els va suposar cap entrebanc. Per acabar, els Nens del Vendrell realitzaven el 4d7, el 4d7a i el 3d7a. Tarragona vivia la primera diada amb gamma extra des de la pandèmia i amb dos castells de nou descarregats.

Els Xiquets del Serrallo tenien com a objectiu repetir els dos castells bàsics de set que ja havien assolit en una de les seves diades claus, la de Sant Pere. I així ho van fer. En primera ronda van aconseguir el 3d7, a segona el 4d7 i finalitzaven la ronda castells anotant-se el 4d6a. Els del barri mariner es mostraven satisfets amb la diada.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona, viatjava fins a Cambrils per celebrar també Sant Pere. Els de Cos del Bou volien fer una passa endavant, estrenant el 3d8. Després de descarregar en primera ronda el 5d7, s’anotaven, en segona, el primer 3d8 de la temporada. Acabaven amb el 4d7a. Jordi Alomà, cap de colla de la Jove de Tarragona es mostrava content per estrenar i explicava que «és un tres que tenia molts canvis respecte a les últimes temporades». Amb això remarcava que «en cap moment havia tingut sensació de perill». En aquest sentit, esperen que això els serveixi per agafar embranzida de cara els pròxims dies.

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau volien continuar amb el rodatge pensant en el futur. Els del barri cooperativista en primera ronda s’anotaven el 5d7. L’acompanyaven del 4d7a i acabaven amb el 3d7a. David Lobo, cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, s’ha mostrat content de l’actuació i ha posat en valor la feina que s’està fent.

Comentarios
Multimedia Diari