50è aniversari de l'agermanament d'Andorra la Vella amb Valls

Una ambaixada vallenca, amb presència institucional, va oferir una festa de la qual van gaudir 600 persones

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Poble d’Andorra la Vella oferia, ahir al migdia, un aspecte com si talment es tractés de la plaça de l’Oli de Valls, amb el foc i la brasa per coure calçots.

Una ambaixada vallenca, encapçalada per l’alcalde Albert Batet, acompanyat d’alguns regidors i del delegat del Govern, el també vallenc Òscar Peris, van oferir una calçotada popular per commemorar el 50è aniversari de l’Agermanament, signat entre el Principat d’Andorra i la ciutat de Valls.

Presència també institucional per part de les autoritats d’Andorra la Vella, amb la cònsol major Conxita Marsol al capdavant, per gaudir, amb 600 persones més, de la típica calçotada, recuperant així una activitat que de manera intermitent ja s’ha dut a terme una vintena de vegades, en anys anteriors.

Enmig d’una general expectació, a les dotze del migdia es van coure, a foc viu, un total de 6.000 calçots, distribuïts una hora més tard –10 cebes per ració– de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, amb la corresponent terrina de salsa, llonganissa (sense gluten ni lactosa), llesca de pa, vi de la DO Tarragona i un pitet commemoratiu en record d’aquest mig segle d’agermanament, tot plegat per assaborir aquest àpat típicament vallenc, que cada vegada té més adeptes entre els andorrans.

Tant l’alcalde de Valls, Albert Batet, com la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van destacar la importància de mantenir i enfortir l’agermanament entre les dues ciutats, que compleix mig segle. A més van subratllar la forta personalitat cultural d’Andorra la Vella i Valls, «que les converteix en ciutats de referència, una característica que precisament ha d’animar a fer molts més forts els llaços d’amistat».

Per la seva banda, el cap de l’àrea de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, Jan Cartes, en declaracions al Diari, va recordar que els andorrans quan fan una sortida «tendeixen a desplaçar-se preferentment a les comarques del sud de Catalunya, i Valls és un lloc de pas que, per molts motius, val la pena fer-hi parada». Va valorar molt positivament la pervivència de l’agermanament «en vers la recíproca promoció econòmica que aquest comporta».

L’anada ahir a Andorra va servir per avançar en alguns dels actes de la commemoració. El dia 26 de març, la capital de l’Alt Camp rebrà la delegació andorrana, la qual oferirà la típica escudellada a tots els vallencs. També s’ha avançat en alguns intercanvis culturals que podrien tenir lloc coincidint amb la festa major d’Andorra o al voltant de Firagost a Valls.

Comentarios
Multimedia Diari