8 comarques de Tarragona en alerta per calor i incendis coincidint amb la revetlla de Sant Joan

Les comarques més afectades per la calor seran les interiors de Catalunya i el bec de calor es produirà durant la revetlla, per la qual cosa recomana extremar les precaucions en les activitats en l'exterior

22 junio 2017 16:18 | Actualizado a 17 noviembre 2017 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous l'alerta del Pla Procicat per onada de calor i la prealerta del Pla Infocat per risc d'incendis forestals que afectaran a Catalunya durant la revetlla de Sant Joan.

Segons ha informat en un comunicat, les comarques més afectades per la calor seran les interiors de Catalunya i el bec de calor es produirà durant la revetlla, per la qual cosa recomana extremar les precaucions en les activitats en l'exterior.

Des de Protecció Civil, que informen que en l'onada de calor de la setmana passada es van atendre 223 incidents, han remès el missatge d'alerta per ona de calor i les principals recomanacions als responsables de Joventut i a les empreses de teleasistencia i Creu Roja.

La prealerta de l'Infocat s'ha activat pel risc que es produeixin incendis principalment a les comarques de Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Alt Penedès, Anoia, Bages, Moianès (Barcelona); Baix Empordà, Gironès, Selva, Pla de l'Estany (Girona); Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell (Lleida); Alt Camp, Baix Penedès, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre, Baix Ebre i Terra Alta (Tarragona).

Segons detallen, la coincidència de l'episodi de calor, el risc d'incendi i la revetlla fan necessari prendre totes les mesures preventives i tenir a punt els dispositius davant qualsevol emergència.

Recorden que està prohibit llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses o aglomeracions amb persones, a més de que no es poden fer fogueres en zones forestals, ni en un perímetre de 500 metres.

 

Comentarios
Multimedia Diari