Agricultura modernitza la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

La consellera Teresa Jordà ha anunciat que el Departament invertirà 4’5 milions d'euros. La Generalitat executarà la segona fase de les obres

16 mayo 2019 12:03 | Actualizado a 16 mayo 2019 13:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat executarà la segona fase de les obres de modernització de la xarxa de reg de la Comunitat de Regants de Valls. Així ho ha anunciat aquest matí de dijous a la capital de l'alt Camp la consellera del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), Teresa Jordà.

El Departament invertirà 4’5 milions d’euros en dos anys per executar la segona fase. Les obres estaven aturades des del 2014. No obstant, l’any 2001 es van decretar d’interès general i el Ministeri d’Agricultura només va poder executar la primera fase.

Aquesta segona fase donarà servei a 200 hectàrees i el projecte preveu la construcció d’una bassa de regulació d’aigua, i també un sistema de telecontrol i automatització del reg. Els regants assumeixen un 10’5% de l’obra que en aquesta fase representa uns 500.000 euros. Les obres de la primera fase van finalitzar el 2014, amb un cost de 4’4 milions d’euros.

Es desencalla així un projecte que estava aturat des de fa més de quatre anys. El Departament d’Agricultura ha arribat a un acord amb el Ministeri d’Agricultura per dur a terme la segona fase de les obres a l'entorn dels torrents de Valls, molt esperada entre els més de 400 regants de la zona, que assumiran un 10% del projecte.

El principal impediment era que l’Estat havia de retirar la catalogació del reg de Valls com d’interès general. Amb el conveni ja es pot donar continuïtat a l'obra. 

En la primera fase es va fer la captació de les aigües des de les lleres dels torrents fins a la bassa de captació, l’estació de bombament i la distribució a xarxa i ara falta construir la bassa pulmó de regulació d’aigua per poder-ne disposar tot l’any, un sistema de telecontrol del reg i la distribució a les finques. La segona fase donarà servei a 200 hectàrees d’un projecte global que afecta 470 hectàrees, bàsicament de Valls, i ateny uns 450 propietaris.

Comentarios
Multimedia Diari